De speelsters van Ajax vieren de 2-0 zege op FC Twente, Suzanna Giesen (FC Twente) baalt
NOS Voetbal

Ajax verslaat Twente in topper, PSV nieuwe koploper

De voetbalsters van FC Twente zijn na een 2-0 nederlaag tegen concurrent Ajax koploper af in de kampioensgroep van de eredivisie. PSV, dat in eigen huis met 3-1 won van PEC Zwolle, is de nieuwe lijstaanvoerder.

Twente en Ajax hielden elkaar lang in evenwicht op De Toekomst, totdat Vanity Lewerissa na iets meer dan uur spelen de ban brak.

Een hoekschop van Kika van Es belandde via Twente-verdediger Bente Jansen wat gelukkig voor de voeten van Lewerissa, die op de doellijn de bal hard binnenschoot.

Amper zes minuten later werd een ander dood spelmoment Twente fataal. Een vrije trap van Lisa Doorn werd niet goed ingeschat door de Twente-verdediging waarna Marjolijn van den Bighelaar de bal simpel in het doel kon lopen.

PSV langs PEC

Voor PEC Zwolle, nog zonder zege in de kampioensgroep, begon het duel met PSV desastreus toen Shanel Smid al na vier minuten de bal in eigen doel werkte. PSV rekende echter pas na rust definitief af met de bezoekers.

Kayleigh van Dooren en Naomi Pattiwael voerden de score op tot 3-0 waarna Rebecca Doejaaren nog een eretreffer maakte voor PEC.

Door de 3-1 zege is PSV de nieuwe koploper van de kampioensgroep, gevolgd door Ajax en FC Twente.