PSV Vrouwen koploper na overwinning

2 min

PSV Vrouwen heeft het drieluik succesvol afgesloten met een verdiende overwinning op PEC Zwolle. En daar bleef het niet bij. Door de uitslag in Amsterdam mag de ploeg zich wederom koploper noemen van de Eredivisie Vrouwen.

Sterk begin
PSV begon sterk aan de eerste helft. En dat resulteerde al na iets meer dan drie minuten spelen in het openingsdoelpunt. Coolen kwam goed door aan de linkerkant en zag haar voorzet via een speelster van PEC Zwolle in het doel verdwijnen: 1-0. De ploeg probeerde daarna de score uit te breiden en kreeg binnen het half uur nog vier prima kansen via Snoeijs (paal), Van Dooren, Coolen en Pattiwael. PEC Zwolle kwam daarna iets beter in de wedstrijd en kreeg twee goede kansen in het laatste kwartier. Maar keepster Cassie Miller bracht twee keer knap redding.

Koploper
Ook in de tweede helft begon PSV sterker en dat leidde wederom vrij snel tot een doelpunt. In de 54e minuut werkte Van Dooren de bal binnen, nadat deze wat gelukkig voor haar voeten viel. PSV zette daarna door en kreeg via Pattiwael (twee keer), wederom Van Dooren en Vanmechelen de kansen om de score uit te breiden. In de 68e minuut viel het derde doelpunt. Pattiwael rondde prima af in de rechterhoek. Een kwartier voor tijd viel Vera Ten Westeneind in voor Van Dooren. Een speciaal moment voor de verdedigster die na een langdurige blessure eindelijk haar debuut maakte. Na deze wissel kregen Vanmechelen, Snoeijs en Thorvaldsdóttir kansen op nog meer goals, maar deze vielen niet meer. Wel scoorde PEC Zwolle één keer. En dus eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning.

Door deze zege is PSV Vrouwen koploper van de Eredivisie Vrouwen. Door de overwinning van Ajax op FC Twente staat de ploeg van Coach Sander Luiten nu met een punt voorsprong op de Amsterdammers op de eerste plek. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor 19 april. Dan staat de topper tegen Ajax op het programma op de eigen Herdgang.