Terell Ondaan maakte de 3-1 en de 3-4 voor Telstar
NOS Voetbal

Telstar wint in knotsgek duel van Den Bosch, monsterscore voor Eindhoven

FC Den Bosch heeft in een knotsgek thuisduel met Telstar een zekere overwinning uit handen gegeven. Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht: de nummer 4 van de eerste divisie stond met 3-0 voor. In de tweede helft rechtte Telstar echter de rug en wist het zelfs de overwinning uit het vuur te slepen: 3-4.

Al na 7 minuten was het raak voor Den Bosch: Vincent Vermeij kon simpel intikken op aangeven van Imran Oulad Omar, die zelf voor rust twee keer hard en zuiver binnenschoot.

Een kwartier na rust stond het 3-3, na een door Terell Ondaan benutte strafschop, een harde uithaal van Melle Springer en een vanaf de zijkant door Ahmad Mendes Moreira binnengeschoten vrije trap. Ondaan sloeg daarna toe uit een counter en werd matchwinner.

Monsterzege voor Eindhoven

Veertig kilometer zuidelijker maakte FC Eindhoven gehakt van FC Dordrecht. In het Jan Louwers Stadion werd het maar liefst 8-1. Elton Kabangu maakte voor rust een hattrick. Hij tekende voor de 1-0, 2-0 en 4-0. De 3-0 kwam op naam van Samy Bourard.

Na rust deed Oussama Zamouri iets terug (4-1), maar in het laatste kwartier zette Eindhoven nog even aan. Elisha Sam, Alvin Daniels, Collin Seedorf en Branco van den Boomen zorgden voor een monsterscore. Dit gebeurde binnen een tijdsbestek van zes minuten.

Mist in Almere

De wedstrijd Almere City-TOP Oss werd in de 28ste minuut bij een 0-0 stand stilgelegd wegens dichte mist.

Toen de mist een half uur later niet minder was geworden, besloot scheidsrechter Marc Nagtegaal het duel definitief te staken. Maandag om 20.00 uur wordt het duel verder gespeeld.

Zondag de topper

Aanstaande zondag staan er drie wedstrijden op het programma, waaronder de topper tussen Go Ahead Eagles (nummer 4) en koploper FC Twente. Ook Roda JC-MVV en Sparta-NEC worden afgewerkt.

Maandag wordt de dertigste speelronde afgesloten met alle Jong-ploegen. Jong Ajax ontvangt Jong FC Utrecht en Jong PSV gaat op bezoek bij Jong AZ.