Pereiro laat zich na reservebeurten in Eredivisie zien bij Uruguay

Reacties

Mede dankzij een treffer van Gastón Pereiro heeft Uruguay vrijdag in vriendschappelijk verband met 0-3 gewonnen van Oezbekistan, een duel dat werd gespeeld in het kader van het toernooi om de China Cup.

Hoewel Pereiro de afgelopen periode bij PSV niet meer verzekerd is van een basisplaats, deed de Uruguayaanse bondscoach Óscar Tabárez vanaf de aftrap een beroep op de spelmaker. Al in de zevende minuut was de PSV'er trefzeker. Met een diagonaal schot verschalkte hij de doelman van Oezbekistan. Het betekende Pereiro's derde goal in het shirt van de wereldkampioen van 1930 en 1950.

Halverwege de tweede helft maakte Cristhian Stuani er 0-2 van, waarna de overwinning van Uruguay niet meer in gevaar kwam. Diezelfde Stuani legde vlak voor tijd ook de eindstand vast. De wedstrijd, die Pereiro volmaakte, werd gespeeld in het Guangxi Sports Center in het Chinese Nanning.

Japan - Colombia
Eerder op de dag rekende Colombia in vriendschappelijk verband af met Japan. Het werd 0-1 voor de Zuid-Amerikanen dankzij een benutte strafschop van Radamel Falcao. Na het doelpunt bracht de spits een eerbetoon aan Juan Fernando Quintero, die recent een zware blessure opliep. Bij Japan werd FC Groningen-speler Ritsu Doan na 71 minuten gewisseld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gastón Pereiro: slachtoffer van de aanstormende jeugd bij PSV?