Home Nieuws Geeft nederlaag Ajax PSV nieuw vertrouwen en opmaat naar beter spel?

Geeft nederlaag Ajax PSV nieuw vertrouwen en opmaat naar beter spel?

37
0

VVV – PSV is 85 minuten onderweg als de Ajax spelers met hun warming up in Alkmaar bezig zijn. Het is nog 0-0 in Venlo. Zoals afgelopen maanden vaker het geval was wist de voetbalmiddag zich ten gunste van PSV te keren.

De Ajax selectie krijg in de 86e wedstrijd minuut van VVV – PSV te horen dat Lozano zijn ploeg op 0-1 heeft gezet. Het is een eerste tegenvaller die middag, laat Frenkie de Jong na afloop van de nederlaag in Alkmaar weten. Terug naar PSV; de ploeg oogt de laatste weken en serie wedstrijden niet zichzelf en lijkt mentaal wat minder sterk voor de dag te komen na een serie remises en wat minder frivool spel. Hoe komt dit nu eigenlijk? De meningen zijn erover verdeeld. Mark van Bommel houdt het erop dat de supporters teveel verwachten van zijn jonge elftal. Of is het de druk van het al weken op de hielen zittende Ajax, wat internationaal opzien wist te baren met indrukwekkende Europese wedstrijden? Heeft dit wellicht veel druk gegeven op de piepjonge selectie van Mark van Bommel?

Feit is dat PSV minder fris oogde en bepalende spelers van voor de winterstop, na de winterstop niet meer zo frivool waren. Nieuwe jonge toppers in spe als Angelino en Dumfries kregen na maandenlang loftuitingen te hebben ontvangen, ook ineens stevige kritieken te verwerken. Niet alleen in medialand maar notabene ook van de eigen aanhang. Het waren flinke tegenvallers te noemen na eerdere tegenvallers in Emmen, Utrecht en Heerenveen, waar PSV met name in de laatste twee uitwedstrijden steeds in de achtervolging moest.

Het lijkt mentaal gezien, met Ajax steeds in de directe achtervolging, erg zwaar te zijn geweest voor deze spelersgroep, die aan het begin van het seizoen bijvoorbeeld Europees gezien nog de meest jonge en onervaren ploeg van alle Champions league deelnemers had. Totaal onverwacht is de druk voor het duel in de Arena voor PSV toch minder geworden. Niet dat je nu ineens moet gaan denken dat er verloren mag worden maar feit is dat de druk weer volop bij het Ajax van Erik ten Hag ligt.

Op de Herdgang valt te boel wellicht weer wat soepeler te managen nu het verschil op de ranglijst weer redelijk fors te noemen is. Vijf punten is namelijk veel met nog een serie van 8 wedstrijden voor de boeg. Wellicht geeft het de jonge spelersgroep van Mark van Bommel ‘lucht’ en zelfvertrouwen om weer beter voor de dag te komen in zowel de thuis- als uitwedstrijden.

 


Vorig artikel‘Van Bommel wordt genoemd bij Bayern München’
Volgend artikelSamenvatting VVV – PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in