PSV schiet in actie na nieuws uit Eerste Kamer: 'Met aantal bedrijven in gesprek'

PSV schiet in actie na nieuws uit Eerste Kamer: 'Met aantal bedrijven in gesprek'

20-02-2019 07:08 Laatste update: 08:08
53

PSV ruikt zijn kans nu online gokbedrijven voet aan de grond beginnen te krijgen in Nederland. Een wetsvoorstel tot gedeeltelijke legalisering van de gokmarkt werd dinsdag goedgekeurd door de Eerste Kamer.

Het aanbieden van online kansspelen wordt naar alle waarschijnlijkheid per 1 juli 2020 gedeeltelijk toegestaan en PSV wil hier zo snel mogelijk gebruik van maken. "We zijn vooruitlopend op de nieuwe regelgeving al een tijdje met een aantal partijen in gesprek", bevestigt commercieel directeur Frans Janssen aan het Eindhovens Dagblad. "We denken dat we na het opengaan van de markt voor online-kansspelen met een belangrijke partner uit deze hoek kunnen gaan samenwerken."

Aangezien hoofdsponsor Energiedirect.nl deze zomer een stap opzijzet, moet PSV op zoek naar een nieuwe partner. Die zal echter niet afkomstig zijn uit de gokwereld. "Het is niet realistisch om te veronderstellen dat we vanuit deze branche wel even een nieuwe hoofdsponsor kunnen verwachten. Daarvoor zijn de omzetprognoses nog te laag", aldus Janssen, die echter laat weten dat hij praat met een andere, niet nader genoemde potentiële hoofdsponsor. Waarschijnlijk komt de PSV-directeur binnenkort met nieuws hierover naar buiten.