PSV-captain De Jong verbaasd: 'Dat heb ik niet vaak meegemaakt, heel raar'

PSV-captain De Jong verbaasd: 'Dat heb ik niet vaak meegemaakt, heel raar'

19-02-2019 21:42
38

PSV won zestien van de zeventien competitieduels voor de winterstop, maar sinds de jaarwisseling zit de klad erin. Luuk de Jong vindt dat zijn ploeg niet veel minder speelt.

"We hebben het ook besproken binnen het team. Als je kijkt naar de statistieken, dan zie je dat we niet heel veel schoten tegenkrijgen, maar toch veel tegengoals hebt", reageert De Jong bij FOX Sports. "We creëren ook heel veel, maar scoren misschien net niet genoeg om de wedstrijden te winnen."

Wedden

Meer odds

In 2019 is bijna elke doelpoging tegen een doelpunt. Het is voor de aanvoerder en topscorer van PSV ook nieuw. "Hoe het nu gaat, met de weinige schoten en vele goals tegen, dat heb ik ook niet vaak meegemaakt als voetballer. Dat is wel heel raar."

Zondag komt Feyenoord op bezoek. De Rotterdammers zijn bezig aan een moeizaam seizoen en verloren afgelopen zondag van FC Groningen, maar stijgen vaak boven zichzelf uit in topwedstrijden. De Jong: "Ik vind het ook apart om te zien dat ze in één keer weer verliezen. Dat zal ze niet nog een keer overkomen. Hopelijk winnen we in Eindhoven."