De Mos analyseert Lozano: Hij gaat naar de top, daar ben ik van overtuigd

De Mos analyseert Lozano: "Hij gaat naar de top, daar ben ik van overtuigd"

19-02-2019 19:58 Laatste update: 20:21
28

Aad de Mos ziet Hirving Lozano worstelen in de laatste wedstrijden van PSV. De Mexicaan is volgens de analist te veel met zichzelf bezig, maar is in potentie nog steeds een topspeler.

Lozano werd afgelopen zaterdag tegen sc Heerenveen na 45 minuten gewisseld door trainer Mark van Bommel. "Hij moet weten dat als hij drie man tegenover zich heeft, hij ze niet alle drie kan passeren", reageert De Mos in gesprek met de NOS. "Hij moet zijn oogkleppen afzetten en leren combineren met medespelers."

Volgens de oud-trainer is de Mexicaans international een speler die niet meer wil werken als het niet lekker loopt. "Hij loopt zichzelf continu vastloopt en wil zonder bal niet werken. Dan speel je met tien man en moet je Lozano wisselen."

Met de suggestie dat Lozano tóch niet van het niveau FC Barcelona is, is De Mos het niet eens. "Dat kan in het voetbal zomaar veranderen. Hij is een interessante speler en heeft met zijn snelheid iets bijzonders. Hij gaat wel naar de top toe, daar ben ik van overtuigd. PSV hoeft zich geen zorgen te maken. Lozano gaat zeker zijn transferwaarde behouden."