Home Nieuws Gomes nadert einde carrière en wil verder als zaakwaarnemer

Gomes nadert einde carrière en wil verder als zaakwaarnemer

71
0

Heurelho Gomes zal niet meer voor PSV spelen. Dat werd enkele jaren geleden al duidelijk maar de Braziliaan zag zichzelf wel als vertegenwoordiger en ambassadeur van PSV in Zuid Amerika optreden.

Die plannen lijken ook op de lange baan geschoven te gaan worden want de Braziliaan wil zaakwaarnemer en begeleider worden van spelers. De markante oud PSV keeper stopt zo goed als zeker aan het einde van dit seizoen met zijn voetbalcarrière.

“Je weet het nooit zeker, maar het is 99% zeker dat ik stop”, zegt hij in gesprek met The Independent. “Ik ga waarschijnlijk iets met voetbal doen. Niet op het veld, maar daarbuiten.”

Gomes wil zijn ervaringen op andere Zuid-Amerikanen overbrengen. Hij weet immers hoe moeilijk het kan zijn om te wennen in en aan Europa. “De manier waarop we spelen is anders. Je moet constanter zijn in de wedstrijd en je moet je gedrag een beetje veranderen. Het is niet dat je van Nederland naar Portugal verhuist. Je verhuist naar de beste competitie ter wereld, dus je moet op je best zijn om goed te presteren.”

Gomes werd door PSV in 2004 gekocht van Cruzeiro. “Het is heel anders voor ons Brazilianen, maar zeker ook voor Zuid-Amerikanen. De cultuur is heel anders. Ik zei het al bij PSV: als je Brazilianen of Zuid-Amerikanen koopt, moet je voor ze zorgen. Ze hebben je steun nodig om voor je te presteren op het veld.”

 


Vorig artikelVan Bommel niet eens met critici: ‘We voetballen beter dan voor de winterstop’
Volgend artikelIn The Picture: Luuk de Jong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in