Oproep Van Bommel en Ten Hag valt verkeerd

Reacties

Ajax-coach Erik ten Hag schaarde zich vorige week achter zijn PSV-collega Mark van Bommel, die opriep de regelgeving voor spelers in de beloftenploegen aan te passen.

Oproep Van Bommel en Ten Hag valt verkeerd

Nu mogen voetballers boven 23 jaar daarin niet worden opgesteld. Bovendien zijn spelers die in het weekend bij de wedstrijdselectie zitten in de Eredivisie, niet gerechtigd mee te doen tijdens de maandagavondduels in de Keuken Kampioen Divisie.

Van Bommel beklaagde zich, omdat talenten zo stilstaan in hun ontwikkeling, terwijl Ten Hag graag zou zien dat hij oudere spelers die terugkomen van blessures weer ritme kan laten opdoen in de Eerste Divisie. De lobby van beide coaches heeft achter de schermen verbazing gewekt. De nieuwe regelgeving is nu juist net ingevoerd om de massale kritiek van clubs in de Keuken Kampioen Divisie in de kiem te smoren. Het regende klachten over competitievervalsing, omdat Ajax en PSV de ene week sterspelers opstelden, terwijl de andere week onervaren talenten in actie kwamen.

De voetbalpiramide is al jaren een ongekend hoofdpijndossier. Bij de amateurs bestaat ook veel weerstand tegen de deelname van beloftenploegen, waardoor het risico bestond dat het huidige systeem zou worden opgeblazen. Om de criticasters tegemoet te komen en de angel uit de discussie te halen, werd daarom tijdens de bondsvergadering in juni 2018 striktere regelgeving met een leeftijdsgrens voorgesteld. Ajax en PSV konden zo met hun talenten gewoon blijven voetballen in de Eerste Divisie. Dat compromis haalde het met een ruime meerderheid van 47 stemmen voor, 4 tegen en 8 onthoudingen.

Veel clubs vinden het niet chic dat ondanks dit democratische besluit nu vanuit Ajax en PSV toch weer een campagne wordt gestart om de aanpassingen terug te draaien.

Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.