Home Nieuws De metamorfose van de Herdgang

De metamorfose van de Herdgang

253
0

PSV investeert momenteel miljoenen euro’s in de verbouwing van de Herdgang. De club gaat de jeugdopleiding nog verder professionaliseren.

De grootschalige verbouwing aan De Herdgang moet in juni zijn afgerond. Onlangs werd bekend dat de club een soort mini-ziekenhuis, een kliniek waar blessurepreventie en prestatieverbetering centraal komen te staan, laat bouwen bij ’PSV Campus De Herdgang’.

Ernest Faber is maar wat trots op de ontwikkelingen op de Herdgang. Het trainingscomplex waar de geboren Eindhovenaar al vanaf de jaren 80 rondloopt, wordt drastisch verbouwd.”Het hoofdgebouw dat ze nu aan het bouwen zijn, wordt echt gigantisch groot en is van alle gemakken voorzien. Alles wat nodig is om het beste uit jezelf te halen, verzamelen we daar”, zegt Faber.

“Er zit in deze regio zoveel kennis en kunde. Er is een heel mooie samenwerking met Brainport Eindhoven, de High Tech Campus, universiteit, hogescholen, innovatieve bedrijven en grote industrieën. Ook daar zit heel veel talent. Dit is het economische middelpunt van Nederland. We willen heel graag samenwerken met al dat talent hier in de regio. Wat we samen leren, delen we ook weer.”

De investeringen in de jeugdopleiding moeten ervoor zorgen dat nog meer spelers doorstromen naar de hoofdmacht. Faber: “Dit wordt een heel dynamische wereld. Als je hier binnenstapt, moet je echt zin krijgen om mee te gaan en jezelf willen ontwikkelen. Spelers krijgen ook de kans te leren van hun fouten. Dat warme, open gevoel hoort ook bij PSV. Maar het gaat er uiteindelijk om dat we spelers afleveren aan het eerste elftal.”

 


Vorig artikelRomero terug en naar volgende fase
Volgend artikel‘Adam Maher is een voorbeeld voor Bart Ramselaar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in