Onrust blijft uit bij PSV: 'Al liepen paar jaar geleden Bazoer en Bakkali nog weg'

Onrust blijft uit bij PSV: 'Al liepen paar jaar geleden Bazoer en Bakkali nog weg'

15-02-2019 07:29
31

PSV kan zaterdag tegen sc Heerenveen al voor de veertiende keer dit seizoen met dezelfde basis starten. Toch wordt er door de reserves in Eindhoven nauwelijks geklaagd, ziet ook Aad de Mos.

Onder meer Bart Ramselaar, Armando Obispo, Mauro Júnior, Dante Rigo, Trent Sainsbury en Aziz Behich moeten zich om verschillende redenen schikken in een reserverol. Tegelijkertijd is Erick Gutiérrez nog niet de versterking gebleken waar PSV op hoopte. Het rommelt desondanks niet bij de reserves. "Een van de belangrijkste dingen is dat PSV bovenaan staat", zegt De Mos in het Eindhovens Dagblad.

"Er is niet zoveel reden voor makelaars en reserves om te klagen", aldus de analist. "Misschien is het ook de clubcultuur, al liepen een paar jaar geleden spelers als Riechedly Bazoer en Zakaria Bakkali nog weg. Soms hitsen makelaars de boel op. Daar lijkt nu geen sprake van."

Trainer Mark van Bommel geeft jong talent bovendien wel een kans. "Ik heb het zelf mogen doen bij Ajax, waar ik ook spelers als Van Basten en Rijkaard mocht inpassen met wie ik zelf als jeugdtrainer had gewerkt. Dat doet hij nu ook. Hij weet wat hij aan Mohammed Ihattaren, Cody Gakpo en Michal Sadílek heeft. PSV schuift ze nu door omdat ze goed genoeg zijn en gebruikt ze niet om met een jeugdelftal kampioen te worden."