Ali Riza start tweede seizoenshelft eDivisie

Ali Riza start tweede seizoenshelft eDivisie
2 min

Ali Riza Aygün vertegenwoordigt PSV in de tweede seizoenshelft van de eDivisie op de Xbox. De Esporter van PSV komt woensdagmiddag voor het eerst in actie. Hij speelt dan tegen Tony Kok van PEC Zwolle.

Nieuwe competitieopzet  
De eDivisie introduceerde dit jaar een nieuwe competitieopzet. De toernooivorm bestaat uit een groepsfase, play-off poule en een knock-outfase. Daardoor blijft de competitie gedurende het hele seizoen spannend. Voor de winterstop werd er op de PlayStation gespeeld, in de tweede seizoenshelft op de Xbox.

Groepsfase
De groepsfase, waar Ali Riza woensdag aan begint, bestaat uit drie poules van zes clubs die telkens twee wedstrijden tegen elkaar spelen. De nummers één en twee gaan door naar de knock-outs, terwijl de nummers drie en vier in een extra play-off poule spelen om de laatste twee plaatsen. De acht clubs die zich plaatsen voor de knock-outs, strijden om de titel. Stefano deed dit voor de winterstop op de PlayStation, maar wist geen finaleplaats te bemachtigen. Ali Riza is in de Xbox- groepsfase ingedeeld bij PEC Zwolle, FC Utrecht, AZ, sc Heerenveen en ADO Den Haag. PSV speelt alle wedstrijden op woensdag.

FOX Sports  
Elke dinsdag, woensdag en donderdag wordt van 15.30 tot 17.30 uur een speeldag van de eDivisie uitgezonden op FOX Sports 1. Een dag later verschijnen de wedstrijden ook op YouTube. Daarnaast is elke vrijdag om 15.30 uur een aflevering van Studio eDivisie te zien. In dit praatprogramma beschouwt FOX Sports met bekende FIFA-YouTubers de wedstrijden na.

https://twitter.com/PSVEsports/status/1058029869827809280