'Huurling Lammers reddende engel PSV'

3 min

Een knotsgek begin van de tweede seizoenshelft. Een start die niemand had verwacht, want na PSV verspeelde ook Ajax punten bij de hervatting van de competitie. Alles over FC Emmen - PSV en de gevolgen in de titelstrijd lees je hier.

Reddende engel
Knotsgek, vond ook het Eindhovens Dagblad de 18e speelronde in de Eredivisie. De krant noemt Sam Lammers PSV’s reddende engel. De PSV-huurling scoorde tegen Ajax tweemaal in de wedstrijd die uiteindelijk in 4-4 eindigde. Volgens het ED is PSV daardoor zelfs de morele winnaar van het weekend. Dat ook Ajax – nota bene thuis – niet onfeilbaar bleek, was misschien wel de grootste verrassing van de middag, schrijft de krant.

Hard op de vingers getikt

Volgens De Telegraaf is PSV met het gelijkspel in Emmen (2-2) hard op vingers getikt. De krant trekt maandagochtend de vergelijking met het PSV van vorig jaar, dat bij een kleine voorsprong steevast een extra verdediger inbracht. “Dat doen we niet”, reageerde Mark van Bommel. “We gaan de laatste tien minuten niet plots wat anders doen. Het is ook niet zo dat wij zwaar onder druk stonden”, aldus de hoofdcoach.

’75 minuten is niet genoeg’
Die mening deelde verdediger Nick Viergever. “Er was helemaal niets aan de hand, maar na de 1-2 gingen we misschien toch wat anders doen”, zei de verdediger na afloop tegen onder andere De Telegraaf. “We vergaten de rust te bewaren en de juiste keuzes te maken. Je moet 90 minuten lang je niveau halen. 75 minuten is niet genoeg.”

‘Dit gebeurt ons niet nog eens
Viergevers partner in het centrum, Daniel Schwaab, toonde zich strijdbaar na het gelijkspel. Nog voordat hij weet had van het gelijkspel van Ajax zei hij tegen het ED dat PSV lering uit het puntenverlies in Emmen zou trekken. “Het is nu gebeurd, maar dit gebeurt ons niet nog eens”, aldus de Duitser. Aanvoerder Luuk de Jong bleek eerder al een voorspellende gave te hebben. “Je gaat altijd wel een keer tegen puntverlies aanlopen. Het gaat onze concurrent nog wel een keer overkomen en zelfs Paris Saint-Germain gebeurt het weleens”, sprak De Jong.

Waarschuwing
Het Algemeen Dagblad noemt het gelijkspel zonder gevolgen een duidelijke wake-upcall voor PSV. Maarten Wijffels trekt daarin de vergelijking met een jaar geleden. Vorig seizoen was de 5-0 nederlaag bij Willem II zo’n waarschuwing, waarvan het leek of het PSV van Phillip Cocu hem even nodig had. Het zal snel duidelijk worden of dat onder Mark van Bommel weer zo is, schrijft Wijffels in zijn analyse.