Van Bommel spaart Lozano na 'onnodige' miskleun in Emmen

Reacties

Mark van Bommel had het puntenverlies van PSV bij FC Emmen niet zien aankomen. Lange tijd was er niets aan de hand voor de Eindhovenaren, maar in de slotfase ging het toch nog mis (2-2).

Tot tien minuten voor tijd stond PSV nog op een 0-2 voorsprong. 'We hebben een goede wedstrijd gespeeld, tot aan de 1-2', analyseerde coach Van Bommel voor de camera van FOX Sports. 'We hadden de wedstrijd totaal onder controle, maar je moet eerder afstand nemen. Nu zijn we zelf schuldig aan dit puntenverlies. Dit is echt onnodig geweest.'

Nicklas Pedersen maakte uit het niets de aansluitingstreffer en kopte in blessuretijd ook nog de gelijkmaker binnen. 'Als je de wedstrijd ziet, dan denk je: dit gaat PSV dik winnen. En normaal gesproken is dat ook zo', vervolgde Van Bommel. 'Maar nu krijgen we toch nog twee tegendoelpunten. We kunnen dit onszelf verwijten. Je moet ver daarvoor gewoon al afstand nemen.'

Lozano
Van Bommel wilde zich niet te kritisch uitlaten over Hirving Lozano, die in de ogen van verslaggever Jan Joost van Gangelen wel erg weinig defensieve arbeid verrichtte. 'Dat is niet alleen in deze wedstrijd zo, dus daar moeten we niet te gek over doen', zei Van Bommel. 'Dat heeft hij ook in zijn spel zitten, en daardoor kan-ie ook naar voren blijven gaan en verrassend zijn.'

'Dit doet hij iedere wedstrijd en dat weten we', vervolgde Van Bommel over Chucky. 'Het irriteert me niet, we zijn ermee bezig. De ene keer doet-ie het wel goed, de andere keer niet, maar hij is wel altijd gevaarlijk.'