Video

PSV speelt gelijk en laat dure punten liggen tegen FC Emmen

20 januari 2019 om 14:00
nl
PSV is de tweede seizoenshelft slecht begonnen. De koploper van de eredivisie leek bij FC Emmen onbedreigd af te gaan op de zege, maar in de slotfase ging het mis. Invaller Nicklas Pedersen scoorde twee keer voor de thuisploeg, die lange tijd onmachtig was.
Profielfoto van Stijn van Mierlo
Geschreven door
Stijn van Mierlo

Ajax kon later op de dag, bij winst op sc Heerenveen, de koppositie van PSV overnemen. Maar ook de Amsterdammers wonnen niet, waardoor het verschil tussen de kemphanen twee punten blijft.

Wachten op privacy instellingen...

Luuk de Jong opende na een kwartier spelen met zijn hoofd de score. Na rust werden twee doelpunten van PSV afgekeurd, omdat scheidsrechter Jochem Kamphuis eerst buitenspel en daarna hands constateerde. Linkerverdediger Angeliño verdubbelde in de 71ste minuut de voorsprong alsnog.

De zege leek binnen, maar Pedersen zorgde in de 80e minuut eerst voor de aansluitingstreffer en in blessuretijd kopte de Deen ook de 2-2 achter doelman Jeroen Zoet.

PSV verspeelde dit seizoen tot dusverre alleen punten bij Feyenoord (2-1).