LIVE-discussie: Van Bommel houdt Pereiro op de bank, debutant bij FC Emmen

LIVE-discussie: Van Bommel houdt Pereiro op de bank, debutant bij FC Emmen

20-01-2019 13:30 Laatste update: 14:12
156

Voor winterkampioen PSV begint de tweede competitiehelft van de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Op bezoek in Drenthe kiest trainer Mark van Bommel voor zijn inmiddels gebruikelijke basiself. Bij Emmen staat debutant Michael de Leeuw in de spits. 

De Leeuw werd eind december door Emmen transfervrij ingelijfd. De afgelopen jaren speelde de routinier in Amerika. De Leeuw vorm met Jafar Arias de voorhoede van de ploeg van trainer Dick Lukkien. Vleugelverdediger Stef Gronsveld ontbreekt vanwege een blessure. Hij wordt vervangen door Gersom Klok. 

Van Bommel kan beschikken over een vrijwel volledige selectie. Hij kiest voor zijn sterkste elf. Erick Gutiérrez heeft op het middenveld de voorkeur gekregen boven Gastón Pereiro. De zestienjarige Mohammed Ihattaren zit op de bank. Hij kan in Emmen zijn debuut maken in het profvoetbal. 

De clash tussen PSV en FC Emmen begint om 14.30 uur. Bij winst loopt PSV uit naar een voorsprong van vijf punten op Ajax. De titelconcurrent speelt om 16.45 uur in eigen huis tegen sc Heerenveen. 

De opstellingen

Emmen: Scherpen, Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan, Bannink, Bijl, Chacón, Jansen, Arias en De Leeuw

PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario, Gutiérrez, Hendrix, Bergwijn, De Jong en Lozano