Casemiro heeft de ban gebroken voor Real Madrid tegen Sevilla

Real boekt belangrijke zege tegen Sevilla, Arias scoort fraai voor Atlético

Real Madrid heeft in eigen stadion een belangrijke zege geboekt in de strijd om de bovenste plaatsen van La Liga. In de teleurstellende topper tussen de nummers drie en vier van Spanje was Real met 2-0 te sterk voor Sevilla.

Sevilla kwam naar Bernabéu in de wetenschap dat het de laatste elf keer had verloren. Die statistiek had wellicht een verlammende werking, want de nummer drie van La Liga liet vrijwel niets zien.

Real overtuigde ook niet in de stromende regen, maar had wel het meeste balbezit en zeker in de tweede helft de meeste kansen.

Tulband

De bedrijvige Luka Modric - die een groot deel van het duel met tulband afwerkte nadat hij in een kopduel onbedoeld op zijn wenkbrauw was geraakt door Franco Vázquez - was na ruim een uur dicht bij een treffer.

Zijn inzet ging via doelman Tómas Vaclík tegen de paal.

Luka Modric kwam niet ongehavend uit de strijd met Sevilla

Even later raakte Dani Ceballos op prachtige wijze de lat en ook Vinicius en Casemiro hadden pech in de afwerking.

Kanonskogel Casemiro

Net toen het publiek zich begon te verzoenen met nieuw puntenverlies, haalde Casemiro van grote afstand prachtig uit. Doelman Vaclík raakte de bal nog wel met zijn vingertoppen, maar kon niet voorkomen dat de kanonskogel van de Braziliaan in de kruising vloog.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld, want het zwak acterende Sevilla was niet bij machte nog een slotoffensief op touw te zetten. Ook het inbrengen van Quincy Promes en Munir El Haddadi - die deze week overkwam van FC Barcelona - veranderde daar niets aan.

Diep in blessuretijd mocht Luka Modric zelfs nog de tweede treffer laten aantekenen.

Atlético wint mistwedstrijd

Atlético Madrid boekte een 3-0 overwinning op bezoek bij hekkensluiter Huesca. De omstandigheden in het noorden van Spanje zorgden voor een ouderwetse mistwedstrijd.

Lucas Hernández en Koke vieren de eerste treffer in de mist van Huesca

Vooral voor oud-PSV'er Santiago Arias was dat jammer, want zijn treffer verdiende het om door iedereen gezien te worden. De mee opgekomen Colombiaanse rechtsback nam een voorzet van Antoine Griezmann in een keer op zijn schoen en zag de bal prachtig in de verre hoek belanden.

Voor Arias was het zijn eerste treffer in dienst van Atlético Madrid.

Santiago Arias blokkeert een bal tegen Huesca

Daarmee was de buit binnen voor Atlético, want in de eerste helft had Lucas Hernández op aangeven van Koke al voor de 1-0 gezorgd.

Twintig minuten voor tijd waren de rollen omgekeerd: Hernández gaf de voorzet, Griezmann kopte op de lat en Koke kon eenvoudig de 3-0 binnen schuiven.

Het arme Huesca probeerde het nog wel, maar de ploeg van Diego Simeone speelde het duel geroutineerd uit.

Madrid nu derde en tweede

Door de overwinning wipte Real Madrid over Sevilla heen in de stand naar de derde plaats. De achterstand op koploper Barcelona, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, bedraagt echter nog altijd zeven punten.

Atlético bracht de achterstand op Barça, dat zondag in actie komt tegen Léganes, terug tot twee punten.

Stand bovenin La Liga (zaterdag)

1. FC Barcelona 19-43 (53-20)
2. Atlético Madrid 20-41 (31-13)
3. Real Madrid 20-36 (30-24)
4. Sevilla 20-33 (31-22)
5. Déportivo Alavés 20-32 (22-23)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl