Home Nieuws Jeroen Zoet ziet met andere trainer nieuwe energie en scherpte in titelrace

Jeroen Zoet ziet met andere trainer nieuwe energie en scherpte in titelrace

77
0

PSV hervat in en tegen Emmen de competitie. De voorsprong op nummer twee Ajax bedraagt zoals bij een ieder bekend is slechts twee punten.

De supporters van PSV en Ajax wachten de komende maanden een zinderende titelrace. Een titelrace waarin het ook gaat aankomen op ervaring, honger en vele andere zaken. Luuk de Jong en Jeroen Zoet zijn inmiddels ervaringsdeskundigen. De keeper van PSv wil de jongere spelers zeker helpen komende maanden maar ziet ook andere facetten een rol spelen.

Zo weet Zoet dat de gretigheid na jaren zonder titel de doorslag kan geven en Zoet kijkt daarbij naar Ajax waar al jaren een droogte aan prijzen regeert. De gretigheid van de Ajax selectie kan een rol gaan spelen, stelt Jeroen Zoet vast.

Maar de trainerswissel op de Herdgang kan ook een positieve rol gaan spelen, denkt Zoet. “Wie van de twee ploegen blijft het meest een ’team’ én heeft de meeste honger? Dat speelt straks zeker mee”, zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “In 2015 pakten wij met PSV de eerste titel na zeven jaar. De hunkering naar succes was toen enorm. Dat heeft Ajax nu.”

Volgens Zoet is juist daarom de trainerswissel goed in Eindhoven. “Ik bedoel niet dat je Mark van Bommel en Phillip Cocu moet vergelijken in termen van beter of slechter. Maar het feit dát er na jaren een andere trainer is, zorgt ook bij ons voor nieuwe energie en scherpte in zo’n race.”


Vorig artikelVideo: ‘Ready for the second half of the season’
Volgend artikelBasisspeler Santiago Arias scoort prachtgoal voor Atletico

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in