Home Nieuws Steven Bergwijn gaat voor derde landstitel en Gouden Schoen

Steven Bergwijn gaat voor derde landstitel en Gouden Schoen

86
0

Aan ambities geen gebrek bij Steven Bergwijn. Toch laat de jonge vleugelspits alles rustig langs zich heen glijden. 

Bergwijn mag zich inmiddels in de belangstelling verheugen van diverse Europese topclubs maar druk maken over hoe zijn toekomst eruit gaat zien is niet aan hem besteed.

“Wat de toekomst brengt, zien we dan wel weer. Ik laat het allemaal over aan mijn zaakwaarnemer. Nee, ik vraag er ook nooit naar”, zegt Bergwijn in De Telegraaf. Hij weet dat de ogen van de scouts vooral op hem gericht zijn in de Champions League en de topduels in de Eredivisie. “Ik heb bij vlagen wel laten zien wat ik in mijn mars heb. Maar clubs kijken niet naar één wedstrijd, maar naar het hele seizoen.”

Bergwijn is met negen goals en zeven assists een van de meest waardevolle spelers in de Eredivisie. Vorig seizoen was het met acht treffers wat minder bij Bergwijn maar deze jaargang lijkt hij letterlijk en figuurlijk niet meer te houden. “Ik ben vanaf nu de eerste dag basisspeler. Ons spel is ook veranderd. Vorig seizoen stond ik gedurig naast Joshua Brenet mee te verdedigen. Nu kom ik daar bijna nooit meer en hoef ik minder heen en weer te lopen.” Bergwijn wijst daarbij indirect wel naar Phillip Cocu, die een andere speelstijl opteerde met de beschikbare spelers en daar zoals bekend het maximaal haalbare rendement uit wist te halen.

“Ja, het zou mooi zijn: een derde titel en misschien de Gouden Schoen. Maar dat is nog zo ver weg. We moeten gewoon naar onszelf kijken. Als we alles winnen is er niets aan de hand. Simpel, toch?”, besluit Bergwijn.


Vorig artikelWim Kieft prijst rol Bert van Marwijk bij PSV
Volgend artikelNapoli trainer Ancelotti spreekt bewondering uit: ‘Voor Lozano zou ik een moord doen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in