PSV Vrouwen ruim langs KAA Gent in oefenduel

2 min

PSV Vrouwen is klaar voor de tweede seizoenshelft. In de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie wist de ploeg van trainer Sander Luijten maar liefst zeven keer te scoren.

Veel kansen
PSV kwam sterk uit de startblokken en kon in de eerste minuut de score al openen. De kopbal van Kayleigh van Dooren raakte de lat. De formatie van Luijten bleef druk zetten op de defensie van de bezoekers uit Gent. Naomi Pattiwael, Katja Snoeijs en Jeslynn  Kuijpers kregen de bal niet in het doel. Compleet tegen de verhouding in kwam KAA Gent op voorsprong. Pleun Raaijmakers wist nog voor de rust de verdiende 1-1 op het scorebord te zetten.

Doelpunten
Na rust had PSV geen kind aan KAA Gent en kon de ploeg de zege gemakkelijk veiligstellen. Vera ten Westeneind bracht PSV op voorsprong. Goals van Van Dooren, Pattiwael, Snoeijs (2x) en Raaijmakers zorgden voor een 7-1 tussenstand. In de slotfase deed KAA Gent nog iets terug en eindigde de wedstrijd in een 7-2 overwinning voor PSV.

Selectie: Miller, Sarasola, Zeler ©, Van de Wetering, Coolen, Ten Westeneind, Van Schoonhoven, Raaijmakers, Van Dooren, Snoeijs, Kuijpers, Pattiwael. (Alle speelsters kwamen in actie.)

Volgende wedstrijd
PSV Vrouwen speelt volgende week op vrijdagavond een bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag voor een plek in de kwartfinale. Aftrap is om 19.30 uur op De Herdgang.