Jong PSV in afwachting na gelijkspel (update)

Jong PSV in afwachting na gelijkspel (update)
2 min

Na een nederlaag tegen Derby County en overwinning op Paris Saint-Germain heeft Jong PSV tegen de leeftijdsgenoten van Manchester United gelijkgespeeld. In Engeland werd het 0-0. Daarmee is de ploeg van Dennis Haar nog niet definitief uitgeschakeld voor de knock-outronde, maar is de kans daarop niet groot.

Teruggekeerden   
Jong PSV nam het zonder de vertrokken Dirk Abels (Sparta) en Ramon Lundqvist (NAC Breda) op tegen de beloften van Manchester United. Daartegenover stond de aanwezigheid van Mauro Júnior en de teruggekeerd Joël Piroe, Matthias Verreth en Zakaria Aboukhlal. Het drietal ontbrak afgelopen zondag nog tegen Jong Ajax vanwege hun verplichtingen bij PSV 1. Ondanks die versterkingen slaagde Jong PSV er niet in Manchester United onder 23 aan het wankelen te brengen.

Afwachten  
De Jonge Engelse ploeg had bovendien pas één duel gespeeld waardoor voor hen een overwinning niet per se noodzakelijk was. Een doelpuntloos gelijkspel bleek een logisch gevolg. Voor Jong PSV is het afwachten wat de uitslag betekent. De ploeg staat momenteel op de tweede plaats en weet dat de twee beste nummers twee van de zes groepen ook doorgaan. Of Jong PSV daartoe behoort weet het pas later, onder andere omdat Manchester United nog een wedstrijd tegoed heeft en bij een zege over de beloften heen gaat. In dat geval is Jong PSV zeker uitgeschakeld. Daarnaast is het afhankelijk van resultaten in andere groepen.

Update: Nadat overige uitslagen zijn binnengekomen, blijkt dat Jong PSV is uitgeschakeld.