Bergwijn toptalent, onstilbare honger De Jong

Bergwijn toptalent, onstilbare honger De Jong
3 min

PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Bergwijn opnieuw Talent van de Maand
Steven Bergwijn werd het al eerder en in december is hij het opnieuw: Eredivisie Talent van de Maand. Op basis van wedstrijdstatistieken van Opta Sports werd de vleugelaanvaller als beste talent gekozen. Dat gebeurde Bergwijn ook al in augustus. Bergwijn staat ook in het Elftal van de Maand. PSV is zelfs hofleverancier want ook Angeliño en Denzel Dumfries staan daarin.

Titelrace de game!
Dat de strijd om de landstitel tussen PSV en Ajax gaat, lijkt zo’n beetje vast te staan als we de media mogen geloven. Het Algemeen Dagblad blikt richting de hervatting van het seizoen vooruit middels een heus bordspel. Het op Ganzenbord gebaseerde spel bevat de nodige valkuilen. Wie wordt er kampioen?

Amputatievoetbal scoort   
PSV maakte op de nieuwjaarsreceptie bekend zich te committeren aan Amputatievoetbal. Als je woensdagavond de televisie aan had staan, zou het zomaar kunnen dat je die vorm van voetbal langs hebt zien komen. Hart van Nederland, Omroep Brabant, Studio 040, Wakker Nederland en de NRC waren allemaal aanwezig bij de eerste training van het Amputatieteam op de PSV Foundation Academy. Klik op de betreffende media om een reportage terug te zien of lezen.

De Jong hongerig van kampioensfilms   
In gesprek met het Eindhovens Dagblad benadrukt Luuk de Jong een onstilbare honger naar titels te hebben. “Soms kijk je de filmpjes even terug. Van de kampioenswedstrijd, het kampioensfeest. Dat geeft zo'n enorm prachtig gevoel bij iedereen die een PSV-hart heeft”, vertelde De Jong eerder deze week. “Dat dat is wat je weer wilt bereiken. Dat zit er goed in bij de groep.” Hier lees je meer.

Philips en PSV ‘aan basis voetbal op tv’
Sinds Philips geen shirtsponsor meer is, is de Founder van PSV innovatiepartner. Die band gaat terug tot diep in de vorige eeuw. In de jaren 50 bracht Philips bij wijze van experiment het eerste voetbalduel op televisie. Een wedsrtijd van PSV, uiteraard. Hoog zijn de verwachtingen vooraf niet, maar het eerste voetbalduel op televisie doet iedereen verbazen. ‘Waar de bal was, ging de camera. Vloog het spel naar de andere hoek van het veld, dan ging de camera mee. Soepel vloeiden de scènes in elkaar over. Eigenlijk leek het precies alsof er een goede film van de wedstrijd werd vertoond’, is een quote uit een artikel in het Friesch Dagblad. Lees het hier terug.

10 years challenge 
Bekend en onbekend Nederland waagde zich woensdag aan de #10yearschallenge. Op social media deelden deelnemers foto’s van zichzelf van nu en uit 2009, tien jaar geleden. Een aantal pareltjes uit het PSV-archief vind je op Instagram.