Leerzaam toptoernooi voor PSV O13

Leerzaam toptoernooi voor PSV O13
3 min

Na een kleine maand winterstop is ook PSV O13 weer gestart aan dee tweede seizoenshelft. De ploeg nam deel aan het prestigieuze Eurocup-toernooi in Delfzijl. In de Groningse kustplaats eindigde PSV op de tiende plek.

In een loods, die omgebouwd was tot een bruisend mini-voetbalstadion, kruiste de Eindhovense ploeg de degens met respectievelijk Ajax, Manchester City, KRC Genk, FC Schalke 04 en FC Groningen. De beste vier ploegen gingen, samen met de top vier van de andere poule, door naar de kwartfinale en de onderste twee teams streden om plek negen tot en met twaalf. Omdat er 5-tegen-5 werd gespeeld op een kleiner veld (de afmetingen waren vergelijkbaar met het Mark van Bommel-veld op De Herdgang) lag het tempo in de wedstrijden erg hoog. Ook mocht er gebruik worden gemaakt van de boarding, wat de snelheid van het spel ten goede kwam.

PSV O13 kon goed tegenstand bieden aan de opponenten in de poulefase en bij vlagen werden er uitstekende aanvallen geproduceerd. Ook toonde de ploeg aan over veel veerkracht te beschikken, zo knokte het team zich tegen FC Schalke 04 in zeven minuten tijd maar liefst vier (!) keer terug van een achterstand. Toch had PSV ook moeite om de wedstrijden vroegtijdig te beslissen, waardoor tegenstanders terug in de wedstrijd konden komen. Daarnaast gaf de ploeg de tegendoelpunten te makkelijk weg. Na vijf wedstrijden had PSV dan ook de minste nederlagen geleden van alle deelnemende teams in het toernooi, maar was de ploeg toch uitgeschakeld voor een plek in de kwartfinale. In de strijd om de negende plek bleek Chelsea uiteindelijk een maatje te groot, waardoor PSV het toernooi op de tiende plek afsloot.

Al met al hebben de spelers een enorm leerzaam toernooi gehad. De goede tegenstand zorgde voor mooie wedstrijden waarin absoluut positieve dingen naar voren zijn gekomen. Toch zijn er ook punten waar de ploeg zich in moet verbeteren. Volgende week speelt de O13 een toernooi in Basel, waarna de bekercompetitie hervat wordt met een uitwedstrijd tegen het Haagse Quick.

Uitslagen
Poulefase

PSV – Ajax: 2-5
2x Robin van Duiven

Manchester City – PSV: 2-4
1x Eus Waayers, 2x Zaid el Bakkali, 1x Brian van de Boogaard

PSV – KRC Genk: 3-3
2x Eus Waayers, 1x Raf van de Riet

Schalke 04 – PSV: 4-4
2x Raf van de Riet, 1x Brian van de Boogaard, 1x Nicolas Verkooijen

PSV – FC Groningen: 3-3
1x Eus Waayers, 2x Raf van de Riet

Plek 9/10
PSV – Chelsea: 1-5
1x Thijs Jansen