Lozano blijft Real Madrid-doelman voor en pakt eervolle prijs

Reacties

Hirving Lozano is door de CONCACAF, de voetbalbond voor landen in Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caraïbisch gebied, verkozen tot beste speler van het afgelopen jaar. Hij volgt daarmee Real-Madrid doelman Keylor Navas op.

Lozano blijft Real Madrid-doelman voor en pakt eervolle prijs

Voor Lozano geldt in dit geval 'drie keer is scheepsrecht'. De 23-jarige Mexicaan van PSV werd de afgelopen twee jaren namelijk steeds tweede in de verkiezing. In 2016 werd Bryan Ruiz, de Costa Ricaan die onder meer voor FC Twente en PSV speelde, verkozen tot de beste speler van Noord- en Midden-Amerika, terwijl vorig jaar Real Madrid-doelman Keylor Navas er met de prijs vandoor ging. De Costa Ricaanse keeper werd dit jaar tweede. Sebastian Giovinco, de Italiaan in dienst van het Canadese Toronto FC, werd derde.

De CONCACAF benoemde onder meer de 'exceptionele prestaties' van Lozano op het WK 2018 in Rusland, waar Mexico strandde in de achtste finales tegen Brazilië. In de poulefase scoorde Lozano de enige treffer in het met 1-0 gewonnen duel met Duitsland. Maar ook de prestaties van Lozano in de Eredivisie bleven niet onopgemerkt. Chucky pakte met PSV de landstitel en droeg daar zelf behoorlijk aan bij middels zeventien goals en elf assists.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beste team
Vanzelfsprekend werd Lozano ook verkozen in het beste team van het afgelopen jaar. Daarin krijgt Chucky gezelschap van onder anderen Cuco Martina (ex-FC Twente), Michael Bradley (ex-SC Heerenveen) en landgenoot Andrés Guardado (ex-PSV).

Bekijk hieronder het complete elftal van het jaar van de CONCACAF.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.