Mark van Bommel en Arjen Robben
Volledig scherm
Mark van Bommel en Arjen Robben © Pim Ras Fotografie

Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof. 

  1. PSV moet voor komend seizoen al snel doorpakken: deze nieuwe investeringen zijn nodig om door te groeien
    PREMIUM

    PSV moet voor komend seizoen al snel doorpakken: deze nieuwe investerin­gen zijn nodig om door te groeien

    PSV verwacht dit weekend de knop om te kunnen zetten na de Champions League-deceptie van deze week. Makkelijk wordt het niet, maar trainer Peter Bosz dacht vrijdag dat het de Eindhovenaren gaat lukken. Buiten de lijnen moet PSV ook snel stappen maken om komend seizoen nóg beter beslagen ten ijs te komen. PSV is in een nieuwe fase terechtgekomen en om een volgende stap te zetten, zijn extra investeringen in de spelersgroep nodig.
    Eindhoven
  2. Deze spelers konden bij PSV in Dortmund mee en deze duidelijk niet: huiswerk voor Bosz en Stewart na een schat aan informatie
    PREMIUM

    Deze spelers konden bij PSV in Dortmund mee en deze duidelijk niet: huiswerk voor Bosz en Stewart na een schat aan informatie

    Het leek woensdagavond voor PSV niet onmogelijk om de laatste acht in het toernooi om de Champions League te bereiken. In financieel opzicht zou de ploeg dan Klein Duimpje zijn geweest en sportief eigenlijk ook, maar toch. Een plekkie bij de laatste acht van Europa, wie wil dat nou niet? PSV miste de boot omdat een aantal spelers niet mee kon, omdat de opstelling niet klopte en omdat er drie cruciale mannen ontbraken.
    Eindhoven