Cambuur verslaat Jong PSV dankzij dubieuze penalty

Reacties

SC Cambuur heeft maandag een late zege geboekt op bezoek bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Een makkelijk gegeven strafschop was doorslaggevend tegen de beloftenploeg, waar Bart Ramselaar meespeelde.

Jong PSV
Jong PSV
1 - 2
SC Cambuur
SC Cambuur

Jong PSV won een week geleden nog met 5-1 van kampioenskandidaat Go Ahead Eagles, maar kwam tegen Cambuur al vroeg op achterstand. In de dertiende minuut kreeg de thuisploeg de bal niet goed weg en knalde Kevin Schindler droog raak. Tien minuten later ontstond de gelijkmaker, na een zeldzame en goede aanval van Jong PSV. Na een fraaie actie en steekpass van Ramon Pascal Lundqvist schoot Cody Gakpo overtuigend zijn negende doelpunt van het seizoen binnen.

Cambuur bleef daarna de dominante ploeg en kreeg ook voldoende kansen, maar stuitte telkens op Van de Meulenhof. De jonge keeper hield Jong PSV op de been bij grote kansen voor Nigel Robertha en Issa Kallon. Na de tweede gele kaart voor PSV'er Bertalan Kun kreeg Cambuur in de slotfase een penalty voor licht contact van verdediger Maxime Soulas met Karim Rossi. Vanaf elf meter schoot Robin Maulun de winnende treffer binnen.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 2
Telstar
Telstar

Ook Jong AZ en Telstar kwamen in actie. Terell Ondaan maakte het verschil in het AFAS Stadion. Telstar was gevaarlijker dan de Alkmaarders en kwam in de zesde minuut op voorsprong na een koele afronding van Ondaan. Na rust verdubbelden de bezoekers de marge. Melle Springer raakte al de lat en dat bleek een voorbode voor de 0-2 van Ondaan, die na een uitstekende pass van Donny van Iperen raak schoot.