Alleen Neymar grotere plaag dan Lozano voor CL-defensies

Reacties

Hirving Lozano mag zich een van de grootste 'handenbinders' in de Champions League noemen. Voorafgaand aan de zesde en laatste speelronde van de groepsfase bezet de Mexicaan van PSV de tweede plaats in het klassement van spelers op wie de meeste overtredingen zijn gemaakt.

Alleen Neymar grotere plaag dan Lozano voor CL-defensies

In de eerste vijf duels werd Lozano liefst 22 keer onreglementair gestuit. Alleen Neymar dwong vaker een vrije trap of een strafschop af: 26 keer. De PSV-aanvaller blijft wel spelers als Sadio Mané en Harry Kane ruim voor.

De eerste Ajacieden die we tegenkomen in het klassement zijn Kasper Dolberg, Nicolás Tagliafico, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech, die allen elf keer het slachtoffer zijn geweest van een overtreding.

Al het gevaar dat Lozano heeft gesticht, heeft er niet toe geleid dat PSV nog in de race is voor Europese overwintering. Na vijf speelrondes staat de teller op slechts één punt. Dinsdagavond sluiten de Eindhovenaren de campagne af met een uitwedstrijd tegen Internazionale, dat met Tottenham Hotspur strijdt om de tweede plaats achter Barcelona.

Voor PSV staat er naast prestige nog voldoende op het spel: de niet kinderachtige CL-bonus (een zege is goed voor 2,7 miljoen euro) en mogelijk cruciale punten voor Nederland voor de UEFA-coëfficiëntenlijst.

De handenbinders in de Champions League:

Speler: Aantal keer slachtoffer van een overtreding:
Neymar (Paris Saint-Germain) 26
Hirving Lozano (PSV) 22
Tanguy Ndombele (Olympique Lyon) 17
Sadio Mané (Liverpool) 16
Carlos Soler (Valencia) 16
Grzegorz Krychowiak (Lokomotiv Moskou) 15
Breel Embolo (Schalke 04) 14
Harry Kane (Tottenham Hotspur) 14
Roger Assalé (Young Boys) 14
Uitgeschakeld PSV kan Nederlandse voetbal nog van dienst zijn
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.