Trainer geeft duidelijk signaal af aan ongemotiveerde Bakkali

Reacties

Anderlecht liep zondag averij op in de titelstrijd, de kampioen van 2017 trad tegen Charleroi (1-1) aan zonder Zakaria Bakkali. De ex-PSV'er was door zijn trainer buiten de selectie gehouden omdat hij niet goed trainde.

Trainer geeft duidelijk signaal af aan ongemotiveerde Bakkali

Sinds zijn vertrek in 2014 bij PSV heeft Bakkali het moeilijk in het buitenland. Bij Valencia moest hij het vooral doen met invalbeurten, terwijl een verhuurperiode aan Deportivo La Coruña wel wat meer speelminuten opleverde, maar ook een degradatie uit La Liga. Inmiddels staat de Belg onder contract bij Anderlecht, waar het dus ook niet van een leien dakje gaat.

Tot verbazing van velen zat Bakkali zondag niet eens bij de selectie. Na de wedstrijd gaf trainer Hein Vanhaezebrouck tekst en uitleg. 'Iedereen was fit en dus had ik eindelijk eens een ruime keuze om onze bank te vullen. Sommigen maakten die keuze makkelijk, want ze gaven een gedemotiveerde indruk op training', doelde de eindverantwoordelijke van Anderlecht op Bakkali en Kenny Saief.

Anderlecht staat momenteel vierde in de Belgische competitie met acht punten achterstand op koploper Genk. Vanhaezebrouck kan dus alleen maar gemotiveerde spelers gebruiken in jacht op de nummer één. 'Iedereen moet honger tonen', legt hij uit aan Belgische media. 'Als je dan mentaal niet aanwezig bent op training, dan draag je daar de gevolgen van. Ik noem dit geen disciplinaire sanctie, maar gewoon een keuze.'

Bakkali kwam dit seizoen een keer tot scoren in elf competitieduels, in de Europa League maakte hij twee goals. De Belgen zijn al uitgeschakeld in Europa en moeten dus een inhaalslag maken in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.