Transferadvies van Perez: Daar word je echt een betere speler

Transferadvies van Perez: "Daar word je echt een betere speler"

12-11-2018 22:23
32

Het grote verschil tussen PSV en Ajax en de rest van de Eredivisie heeft ook een groot voordeel, stelt Kenneth Perez. Het is volgens de Deen vooral positief dat PSV en Ajax aan kunnen haken met de Europese subtop. Dat het verschil tussen de rest van de Eredivisie dan zo groot wordt, is een logisch gevolg.

"We zijn heel blij dat er in Nederland twee clubs zijn die aanhaken bij de Europese subtop", zegt Perez bij Natafelen op FOX Sports. "Ze hebben dat gedaan door veel geld te investeren en hoge salarissen te betalen, met name Ajax. Dat betekent dat ze afstand nemen van de rest."

"In de wedstrijden waar Ajax en PSV aan meedoen zit weinig spanning. Zoek de spanning maar. Excelsior probeerde het wel door heel compact te spelen, maar dat was in de tweede helft helemaal weg", doelt Perez op de ruime nederlaag van de Kralingers tegen Ajax. "Het is heel dubbel. Het is goed dat ze Europees meedoen, maar in de competitie..De spanning moet ergens anders gezocht worden. In de degradatiestrijd, ofzo.."

Perez adviseert de topspelers uit de Eredivisie die wellicht klaar zijn voor een nieuwe stap. "Het is de vraag op welk niveau je in gaat stappen. Je hoeft niet allemaal naar Real Madrid, FC Barcelona of Bayern München. Daar is de kans op speeltijd minder dan bijvoorbeeld bij Everton, Werder Bremen of Eintracht Frankfurt. Daar word je echt een betere speler."