SC Heerenveen-speler Arber Zeneli druipt af na het verlies tegen FC Groningen
NOS Voetbal

NOS Voetbalpodcast #14: 'Eredivisie spannender dan ooit!'

Elke maandag kijken de commentatoren van de NOS terug op het voetbalweekend. Meningen en scherpe analyses, verhalen en opvallende anekdotes. Dat en meer is te horen in de NOS Voetbalpodcast.

Deze week met Arno Vermeulen, Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Andy Houtkamp.

De commentatoren staan deze week uitgebreid stil bij de eredivisie. Met de wedstrijden van zondag nog vers in het geheugen, kunnen ze het niet laten om nog eventjes terug te komen op de wedstrijd tussen ADO Den Haag en AZ.

Een draak van een wedstrijd, menen ze. Dramatisch zelfs, vindt Houtkamp. "Het is niet te geloven dat er in negentig minuten tijd slechts één schot op doel was en dat-ie er nog in gaat ook! Adam Maher was het enige lichtpuntje."

Spannende competitie

PSV en Ajax maakten geen fout. Vooral de Amsterdammers schoten uit hun slof, met een 7-1 overwinning op bezoek bij Excelsior. Dat terwijl Ajax het in Kralingen de laatste jaren niet altijd zo gemakkelijk had.

"Maar Ajax is aanmerkelijk beter dan de laatste paar seizoenen", vindt Grueter. "Het werk van Erik ten Hag begint nu echt vruchten af te werpen. Die 1-7 is het kwaliteitsverschil tussen Excelsior en Ajax op dit moment."

Vreugde en frustratie in één beeld gevangen tijdens Excelsior-Ajax

Volgens Elshoff krijgen we daardoor wel een enorm spannende competitie. Niet van boven welteverstaan, maar wel aan de onderkant. Excelsior won bijvoorbeeld wel van VVV-Venlo en Vitesse. Die clubs kunnen van elkaar winnen.

"Van die ploegen mogen we niet al te veel verwachten", stelt Elshoff. "Het niveau is gewoon niet hoger. Tot het einde van het seizoen krijgen we een ongelooflijk lange rits met clubs die in aanmerking komen voor de nacompetitie."

Oranje's en Hans Nijland

Tijdens de opnames van de podcast maakt FC Groningen bekend dat voorzitter Hans Nijland na dit seizoen vertrekt. De commentatoren laten hun licht daarover ook schijnen en ook bespreken ze de belangrijke week van zowel het Nederlands vrouwenelftal als de Oranje-mannen, die het in de Nations League opnemen tegen Frankrijk en Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl