PSV levert maar liefst zestien internationals af

PSV levert maar liefst zestien internationals af
3 min

Mark van Bommel traint deze week met een sterk uitgedunde selectie. Dat heeft alles te maken met de grote groep spelers die is opgeroepen voor de komende interlandperiode. Ook veel Jong PSV’ers zijn op pad. In totaal zijn zestien PSV’ers vertrokken.

Vijf man naar Oranje
Bondscoach Ronald Koeman heeft Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Luuk de Jong, Jeroen Zoet en Steven Bergwijn opgeroepen voor de komende twee interlands. Oranje speelt in de Nations League eerst tegen Frankrijk op vrijdag 16 november en drie dagen later tegen Duitsland.

Twee Aussies
Net als in de vorige interlandperiodes zijn Trent Sainsbury en Aziz Behich opgeroepen bij de nationale ploeg van Australië. The Socceroos spelen zaterdag 17 en dinsdag 20 november een oefeninterland. De 17e tegen Zuid-Korea, drie dagen later is Libanon de tegenstander.

Guti naar Mexico, Lozano haakt af
Érick Gutiérrez speelt de komende periode twee oefenwedstrijden voor Mexico tegen Argentinië. Eerst op 16 november, daarna nog een keer op 20 november. Hirving Lozano was ook opgeroepen, maar heeft zich afgemeld  

Room naar Curaçao
Eloy Room, al jaren vaste doelman van Curaçao, speelt op 19 november met zijn land tegen Guadeloupe in de Nations League.

Topduels voor Pereiro met Uruguay
Voor Gastón Pereiro staan er twee mooie duels op het programma. Uruguay oefent vrijdag 16 november eerst tegen Brazilië. Op dinsdag 20 november treft zijn land wereldkampioen Frankrijk.

Malen naar Jong Oranje
De afgelopen weekend nog trefzekere Donyell Malen behoort tot de definitieve selectie van Jong Oranje. Ook ploeggenoot Armando Obispo is opgeroepen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi oefent tegen Jong Duitsland op vrijdag 16 november.

Mauro Júnior naar Brazilië O20
Mauro Júnior is opgenomen in de selectie van Brazilië O20. De aanvallende middenvelder speelt de komende periode een oefeninterland met zijn team.

Twee man naar Oranje O20
Niet alleen het grote Oranje kleurt rood-wit. Ook in Oranje O20 is PSV ruim vertegenwoordigd. Joël Piroe en Cody Gakpo zitten in de definitieve selectie voor de oefenduels met de leeftijdsgenoten van Zwitserland (15 november) en Italië (20 november). Steven Theunissen staat stand-by.

Sadílek weer bij Tsjechië O20
Het goede spel van Michal Sadílek is ook de bondscoach van Tsjechië O20 weer opgevallen. De middenvelder van Jong PSV zit net als de vorige keer bij de definitieve selectie. Sadílek speelt op maandag 19 november in het UEFA Elite Tournament tegen Zwitserland O20.

Ćatić naar Bosnië O21
Amar Ćatić, speler van Jong PSV, is opgenomen in de selectie van Bosnië O21. De ploeg speelt vrijdag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Azerbeidzjan.