Iedereen springt voor Luuk bij PSV

Iedereen springt voor Luuk bij PSV
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen, wat is het laatste nieuws van de onderhandelingstafel en hoe vergaat het oud-PSV'ers? Je leest het in PSV in the Picture.

De Jong in topvorm, maar kent zijn plaats
Met elf treffers in twaalf wedstrijd staat er op Luuk de Jong vooralsnog geen maat in de Eredivisie. Vandaag meldt de aanvaller zich bij Oranje, waar hij ondanks die cijfers een andere rol kent. Eén als pinchhitter. "Die respecteer ik zeker. Dat heb ik ook besproken met bondscoach Ronald Koeman", aldus de topscorer van de Eredivisie in De Telegraaf. "Het is fijn om daar met hem over te praten. Maar ik ben ook topsporter, dus wil altijd spelen."

Op recordjacht    
Spelen deed De Jong tegen De Graafschap negentig minuten en met twee doelpunten was hij opnieuw van grote waarde bij alweer de twaalfde opeenvolgende zege sinds de start van dit seizoen.  “17 wedstrijden is het record, hè? Dat is wel heel veel. Natuurlijk hebben er mindere wedstrijden tussen gezeten, maar ook die weten we dan toch te winnen. We zijn gewoon een heel goed team op dit moment", aldus De Jong. “Tegen Tottenham was het van links naar rechts en van voor naar achter. Dat kost heel veel kracht, maar dan zie je dat we na vier dagen weer hersteld zijn. Nu hadden we veel meer balbezit. En het is toch een stuk lekkerder voetballen als je zelf de bal hebt…”

https://twitter.com/VI_nl/status/1061907727889428481


Malen swingt als supersub

Omdat PSV doorgaans met dezelfde elf aantreedt moeten invallers direct een kans pakken als er zich één aandient. Zaterdag deed Donyell Malen dat. Met alweer zijn derde doelpunt van het seizoen bracht hij PSV in veilige haven. “We doen het goed als team, daar hoor ik ook bij. Op mijn manier draag ik mijn steentje bij”, aldus Malen, die net als de overige reservespelers na afloop van de wedstrijd een minitraining op De Vijverberg deed, zag De Telgraaf. “Op zich is dat wel goed. Anders wordt de achterstand op de jongens die spelen nog groter. Maar het is wel een mentaal dingetje. Het is niet leuk om te doen, maar het is wat het is.”

Memphis laat voeten spreken
De afgelopen tijd was er het nodige te doen om het gedrag van Memphis, maar de voormalig PSV’er liet afgelopen weekend zijn voeten weer spreken. Tegen Guingamp was de aanvaller bij alle vier de treffers van Olympique Lyon betrokken. Memphis scoorde tweemaal en gaf ook twee assists bij de 4-2 zege. Het rendement van Memphis is in 2018 sowieso hoog met in totaal al 16 goals en 13 assists. In Europa kunnen enkel Lionel Messi, Luis Suarez en Cristiano Ronaldo betere cijfers overleggen.

Wordt een PSV’er of PSV’ster GOAL! Voetballer van het Jaar?
Welke voetballer was dit jaar het beste? Die vraag stelt GOAL! Je al sinds 2012. Ook in 2018 reikt het voetbalplatform voor kinderen weer een beker uit aan de speler die het best heeft gepresteerd in de Eredivisie. Dit jaar kun je ook stemmen op de beste speelster van de Eredivisie Vrouwen. Daarin is PSV’ster Katja Snoeijs genomineerd. Bij de mannen maken Hirving Lozano, Steven Bergwijn, Denzel Dumfries, Angeliňo en Jeroen Zoet kans. Stemmen doe je hier.

Zoete Zusjes maken PSV bal open  
YouTubekanaal De Zoete Zusjes snijdt allerlei dingen open om erachter te komen waar producten uit bestaan. Afgelopen maand was het kanaal te gast bij PSV en sneed het een wedstrijdbal open. Benieuwd wat erin zit? Check het hieronder.