Van Bommel: 'Blijft wat mij betreft, maar snap dat hij interessant is voor clubs'

Van Bommel: 'Blijft wat mij betreft, maar snap dat hij interessant is voor clubs'

10-11-2018 22:16
50

Mark van Bommel is met PSV uitstekend begonnen in de Eredivisie. De voormalig middenvelder is na de uitzege op De Graafschap (1-4) de enige coach die zijn eerste twaalf competitieduels allemaal heeft gewonnen.

Van Bommel verbeterde de prestatie van Morten Olsen, die 21 jaar geleden met Ajax elf duels op rij foutloos bleef. "Het zijn maar statistieken", reageert Van Bommel met een dikke glimlach voor de camera van FOX Sports. "Het belangrijkste is natuurlijk dat we weer hebben gewonnen. Maar een record is uniek."

Wedden

Meer odds

"Ik ben ook tevreden", vervolgt Van Bommel. "Maar niet over onze eerste helft. Tot aan de rust moesten we onze voorsprong van 2-1 verdedigen. In de rust heb ik uitgelegd hoe we beter druk konden zetten. In de tweede helft hebben we het beter gedaan en zijn we ook niet meer in de problemen gekomen. Toen hadden we wel de controle."

PSV dankte de zege onder meer aan twee goals van Luuk de Jong, wiens teller nu al op elf goals staat. Zou de spits nu wel de stap naar het buitenland aankunnen? "Dat denk ik wel. Hij is groot, kan ontzettend goed koppen. Dat is denk ik erg belangrijk. Snelheid heeft hij niet, maar dat is het enige dat ontbreekt", aldus Van Bommel.

"Hij is slim, kan een bal controleren, weet waar hij moet lopen en heeft een werklust voor drie. Wat mij betreft blijft hij hier, maar ik snap wel dat buitenlandse clubs hem interessant vinden."