Home > Nieuws > PSV pakt zakelijke twaalfde overwinning op rij in Doetinchem

PSV pakt zakelijke twaalfde overwinning op rij in Doetinchem

Boeren winnen met 4-1 van superboeren

10 nov 2018 - Door: Peter Vos & Ted Gijsel

Na de deceptie in Londen weet PSV weer orde op zaken te stellen in de Eredivisie. In het uitduel met De Graafschap wordt na een moeilijke eerst helft relatief eenvoudig gewonnen van De Graafschap. Met een zeer professioneel spelende Luuk de Jong wint PSV met 4-1 van de degradatiekandidaat.

Door Peter Vos

De Graafschap uit; altijd lastig. PSV heeft in het verleden al vele hachelijke momenten gekend in de Achterhoek tegen de opportunistische mannen in blauw en wit. Met een zware uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de benen is het scenario voor de Eindhovenaren dan ook niet makkelijk. Trainer Henk de Jong is niet bang en laat zijn team met lef spelen tegen de kampioen. Al in de derde minuut schiet Robert Klaasen met een prachtig schot hard op de lat! PSV weet zich af en toe onder het 'sturm und drang' voetbal van De Graafschap uit te werken. In de 7e minuut komt Hirving Lozano één op één met Hidde Jurjes te staan, maar de keeper blokt eenvoudig de inzet van de Mexicaan. Tien minuten later volgt een tegenstoot van De Graafschap met een actie en schot van Youssef El Jebli. Na ruim een kwartier is het toch raak voor PSV; via een snelle counter van de prima spelende Angeliño rondt De Jong zijn voorzet fraai af door in één keer raak te schieten. Lang kan PSV niet genieten, de superboeren maken binnen twee minuten de gelijkmaker. Daarbij ziet Jorrit Hendrix er niet best uit. De controleur van PSV laat Furdjel Narsingh vrij opstomen; die met een mooi passje El Jebli bedient. De spits scoort met een schuiver en laat het volgepakte stadion De Vijverberg ontploffen. In de fase daarna golft het spel op en neer. PSV pakt weer de voorsprong bij een corner van Hirving Lozano. De voorzet blijft hangen in het zestienmetergebied, waarna Steven Bergwijn de bal oppikt, kapt en beheerst bij de tweede paal scoort. Vijf minuten voor rust lijkt de wedstrijd gespeeld als Denzel Dumfries na een scrimmage PSV's derde goal maakt. Kevin Blom keurt echter, na tussenkomst van de VAR, het doelpunt wegens vermeend buitenspel af.

Na rust zet de lijn van de eerste helft zich door, waarbij De Graafschap knap mee blijft voetballen met PSV. De superboeren komen niet vaak voor de goal, maar weten met name op het middenveld het spel van de Eindhovenaren te verstoren. Na tien minuten lost Jordy Tutuarima een schot op doel van Zoet, na een lange aanval van De Graafschap. Het schot van de linksback vliegt een meter over. Na een uur wisselt trainer Mark van Bommel de flets spelende Gastón Pereiro voor Donyell Malen, waardoor De Jong op de nummer 10 positie gaat spelen. Deze omzetting pakt goed uit voor de lijstaanvoerder. Eerst schiet De Jong nog een rebound van zijn eigen vrije trap via de handen van Jurjes naast, maar tien minuten later heeft PSV toch de veilige marge van twee goals te pakken. De uitstekend spelende De Jong zet met een steekpass Malen op scherp en die faalt niet: 1-3. De Graafschap kan geen vuist meer maken, zeker niet nadat noodgedwongen de twee gevaarlijkste spelers El Jebli en Narsingh het veld moeten ruimen voor Darell van Miechem en Stef Nijland. In de slotfase loopt PSV uit naar 1-4 als bij een vrije trap van Angeliño de verdediging staat te slapen. De Spanjaard stuurt Bergwijn weg, die de vrij inlopende De Jong laat intikken. PSV wint zo zakelijk zijn twaalfde wedstrijd op rij en lijkt zich hersteld te hebben van de Europese teleurstelling.