Onverwachte held helpt Spurs aan goed vervolg na zege op PSV

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zaterdag in de Premier League met moeite gewonnen van Crystal Palace. De jonge Juan Foyth (20) bezorgde Spurs een goed vervolg op de overwinning op dinsdag in de Champions League tegen PSV.

Crystal Palace
0 - 1
Tottenham Hotspur

Na het zwaarbevochten succes op Wembley gaf manager Mauricio Pochettino rust aan basiskrachten als Christian Eriksen en Heung Min-Son. Ook Davinson Sánchez ontbrak, wegens een blessure.

Met name in de eerste helft golfde de Londense derby op en neer. Toch waren beide elftallen welgeteld eenmaal echt gevaarlijk voor rust. Bij een goede aanval van Crystal Palace voorkwam uitgerekend Spurs-aanvaller Lucas Moura dat Cheikhou Kouyaté de openingstreffer kon binnenwerken. Na een klein half uur kreeg de ploeg van Pochettino pas haar eerste mogelijkheid. Dele Alli sprong slordig om met een afgemeten voorzet van Ben Davies door voorlangs te koppen.

In de tweede helft was de thuisploeg opnieuw dicht bij de voorsprong, via een kopbal van James Tomkins die net naast ging. Maar Spurs opende in de 67ste minuut de score, via Foyth. De vervanger van Sánchez veroorzaakte vorige week twee strafschoppen tegen Wolverhampton Wanderers en speelde ook tegen Crystal Palace wat onwennig.

Dat compenseerde de Argentijnse verdediger met een rake rebound na een kopbal van Harry Kane: 0-1. In de slotfase voorkwam doelman Hugo Lloris met een geweldige redding dat Alexander Sørloth de gelijkmaker produceerde.

Daardoor komt nummer vier Tottenham in puntenaantal gelijk met Chelsea en Liverpool, die zondag tegen respectievelijk Everton en Fulham hopen te profiteren van de ontmoeting tussen koploper Manchester City en Manchester United. Crystal Palace staat na de nederlaag op plek zestien.