Jurjus begrijpt handelswijze PSV: 'Niet raar dat ik nu geen eerste keeper ben'

Jurjus begrijpt handelswijze PSV: 'Niet raar dat ik nu geen eerste keeper ben'

10-11-2018 18:04
15

Hidde Jurjus kijkt uit naar het duel van De Graafschap met PSV, zijn eigenlijke werkgever. De doelman is door de Eindhovenaren verhuurd aan de Superboeren en hoopt zich dan ook te laten zien op de Vijverberg.

PSV nam Jurjus in de zomer van 2016 over van De Graafschap, maar een jaar later werd hij verhuurd aan Roda JC. Nu is hij op huurbasis terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. "Ik moet niet doen alsof het heel raar is dat ik nu geen eerste keeper ben bij PSV", legt Jurjus uit op het clubkanaal van PSV. "Jeroen (Zoet, red.) is al heel wat jaren de onbetwiste nummer één en dat is terecht. Dat houdt in dat ik verder moet kijken en dat doe ik nu dus."

Jurjus kijkt uit naar de krachtmeting met PSV. "Als de topploegen op bezoek komen, gebeurt er iets extra's hier in de Achterhoek", aldus de 24-jarige keeper uit Lichtenvoorde. "Ik ga niet verkondigen dat wij die wedstrijd makkelijk gaan winnen, want PSV is natuurlijk heel stabiel met 33 punten uit elf wedstrijden. Wij moeten zorgen dat we er vol op gaan, want we hebben het ze al eens moeilijk gemaakt hier. Daar gaan we weer voor."