Terug naar de moeder alle scrimmages

2 min

De afgelopen twee seizoenen stond het affiche De Graafschap - PSV niet op het programma. Dat had alles te maken met de degradatie van de Doetinchemmers in het seizoen 2015 - 2016. Wie teruggaat naar het laatste duel tussen beide ploegen op Gelderlandse bodem, komt uit bij een memorabele wedstrijd.

Het gaat om zaterdag 31 oktober 2015, De Graafschap - PSV: 3-6. Een treffen dat vooraf voornamelijk in het teken stond van het weerzien tussen Davy Pröpper (PSV) en Robin Pröpper (De Graafschap).

Monsterscore in de maak
De wedstrijd was nog geen drie minuten onderweg, of de broers hadden hun hoofdrol al te pakken. Robin zat mis bij een voorzet van Andrés Guardado door onder de bal te duiken in plaats van het leer weg te koppen. Davy profiteerde: 0-1. Via een fraaie vrije trap van Guardado en wederom een goal van Pröpper stond het na een dik halfuur al 0-3. Iets later raakte Locadia de paal. Het devies van PSV was duidelijk: aanvallen, ondanks de ruime voorsprong. Een monsterscore leek in de maak.

Comeback, scrimmage en nog meer goals
Via Andrew Driver werd het in de blessuretijd van de eerste helft totaal uit het niets 1-3. De thuisploeg bood zichzelf enig houvast voor na de rust, al had geen mens nog rekening gehouden met een comeback. Die kwam er wel: via Alexander Bannink en Nathan Kabasele werd het 3-3. PSV rechtte via Luuk de Jong (3-4) snel de rug. Een ongekende scrimmage voor het PSV-doel waar maar geen einde aan leek te komen bleek uiteindelijk het laatste Doetinchemse wapenfeit. PSV bouwde de voorsprong uit via Luciano Narsingh (3-5) en Gastón Pereiro (3-6).