Poortvliet haalt uit naar PSV'er: 'In de Champions League speel je met man minder'

Poortvliet haalt uit naar PSV'er: 'In de Champions League speel je met man minder'

10-11-2018 12:00
77

Jan Poortvliet is bepaald niet onder de indruk van Gastón Pereiro. De voormalig international vindt dat PSV-trainer Mark van Bommel zich moet afvragen of hij de Uruguayaanse spelmaker nog wel moet opstellen.

"Het wordt wel tijd om hem op scherp te zetten hoor", zegt Poortvliet tegen PSV Inside. "In de meeste wedstrijden is hij onzichtbaar. In de competitie kan dat nog wel allemaal, hoewel dat niet de manier kan en moet zijn om een speler te beoordelen. Hij laat niks zien waarvan je zegt dat hij daar belangrijk in is. In de Champions League speel je met een man minder en dat is tegen deze tegenstanders gewoon niet te doen."

Poortvliet genoot van de instelling van de PSV'ers tegen Tottenham Hotspur, maar had Pereiro dus niet opgesteld. Hij had een andere keuze gemaakt. "Ik heb genoten van de instelling van het team en ik vind het jammer dat Malen niet begonnen is in dit geval. Want je zag meteen hoe techniek aan strijd werd gekoppeld; hij heeft dat wel in zich. Malen verdiende het ook gewoon; hij werkt mee in het afjagen, is snel, creatief en kan scoren."