Jong PSV wint doelpuntenfestijn in Waalwijk

2 min

Jong PSV heeft vrijdagavond een doelpuntrijk duel gewonnen van RKC Waalwijk. Het werd maar liefst 3-5 in Waalwijk. Piroe en Gakpo maakten beiden twee treffers.

Vier PSV-treffers
Jong PSV kon zich vrijdagavond geen betere eerste helft wensen in het Mandemakers Stadion. Het kwam binnen zes minuten al op voorsprong dankzij een treffer van Gakpo, die een week eerder bij PSV 1 ook in de basis begon tegen RKC. De thuisploeg kwam snel terug via Seys, maar vlak daarna kwam de ploeg van Haar weer op voorsprong. Abels stuurde Teze weg met een schitterende steekpass. De back gaf voor op Piroe, die beheerst binnentikte. Een fraaie goal. Na een ruim halfuur spelen viel ook de derde treffer: een strafschop werd beheerst binnengeschoten door Lundqvist: 1-3. Daar bleef het niet bij. Vlak voor rust maakte Gakpo met een wippertje zijn tweede van de avond.

Meer goals
In de tweede helft gingen beide teams vrolijk door met scoren. De thuisploeg kreeg in de 52e minuut een strafschop. Van Osch zat goed en pakte ‘m, maar de rebound werd wel binnengeschoten. Slechts twee minuten later viel de volgende goal alweer. Piroe schoot knap binnen vlakbij de zestien. Er volgde daarna een fase zonder al te veel kansen en dus ook geen treffers. Zeven minuten voor tijd werd er voor het laatst gescoord. Hansson plaatste de bal in de verre hoek achter Van Osch en zette zo de 3-5 op het scorebord.