PSV greep naast toptalent Vinícius Júnior

Reacties

De komst van Romário naar PSV bijna precies dertig jaar geleden betekende het vertrekpunt van een innige relatie tussen de Eindhovense club met Latijns-Amerika. Waar PSV zich in het verleden vooral met Brazilianen versterkte, zijn de afgelopen jaren vooral Mexicanen aangetrokken.

PSV greep naast toptalent Vinícius Júnior

Marcel Brands, die afgelopen zomer na acht jaar als technisch directeur PSV verliet voor Everton, gaat in de nieuwe VI in op die ontwikkeling. De bestuurder heeft de markt langzaam zien verschuiven van Brazilië naar andere Latijns-Amerikaanse landen.

'PSV heeft een voorsprong in Latijns-Amerika', stelt Brands. 'Door het verleden hebben ze een heel goede naam daar en Philips heeft dertig jaar geleden pionierswerk verricht met Romário. Nog altijd is het: "PSV, daar hebben Romário en Ronaldo gespeeld", als ik daar ben. Ik heb die goede band in mijn jaren in Eindhoven geprobeerd door te zetten. Maar de markt is door de populariteit van de Braziliaanse spelers wel veranderd. Watford haalde vorig jaar Richarlison (21 jaar, nu Everton, red.) voor twaalf miljoen euro uit Brazilië zonder dat hij echt veel gepresteerd had. PSV kan zo'n risico niet lopen.'

Brands had bijvoorbeeld Vinícius Júnior (nu 18) met 16 jaar ook in het vizier, maar het grote talent ging voor ruim veertig miljoen euro naar Real Madrid. 'En Chelsea heeft ik weet niet hoeveel Brazilianen gehaald, maar hoeveel haalden het eerste elftal? In potentie hadden dat PSV-spelers moeten zijn. De prijzen in Brazilië zijn sky high geworden. Als de grote clubs dertig miljoen voor een speler betalen, dan wordt de B-keus ook automatisch duurder. Vandaar dat voor PSV de markt verschuift naar landen als bijvoorbeeld Mexico, waar het nog wel net betaalbaar is.'

Het complete verhaal over hoe Mexico voor PSV het nieuwe Brazilië is geworden staat in de nieuwe VI. Vanzelfsprekend is het artikel ook via VI PRO te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.