Donyell Malen juicht in december 2017 op het kunstgras van De Herdgang na een goal tegen Almere City FC.
Volledig scherm
Donyell Malen juicht in december 2017 op het kunstgras van De Herdgang na een goal tegen Almere City FC. © Thomas Bakker

PSV krijgt veeg uit de pan, grootste talenten actief op ‘onaanvaardbaar’ kunstgras

PSV heeft het slechtste kunstgrasveld in de eerste divisie. Dat is de uitkomst van een enquête van de VVCS (Vereniging van Contractspelers) onder aanvoerders in de eerste divisie. De velden van RKC, FC Den Bosch, FC Eindhoven en Helmond Sport scoorden maar nipt beter. Volgens de VVCS worden de plastic sprieten ‘onder een voor betaald voetbal aanvaardbaar niveau’ beoordeeld. PSV draagt na het optellen van alle uitkomsten de rode lantaarn. 

  1. Zware klap voor Dest na pure pech bij een training: linksback van PSV ligt er heel erg lang uit
    PREMIUM

    Zware klap voor Dest na pure pech bij een training: linksback van PSV ligt er heel erg lang uit

    Sergiño Dest voetbalt niet alleen dit seizoen, maar ook dit kalenderjaar niet meer. De linksback van PSV heeft een voorste kruisband afgescheurd en ligt er vermoedelijk tot begin 2025 uit. Dat bevestigen betrouwbare bronnen. Een snelle eerste diagnose van de medische staf van PSV wees zaterdag direct na de training van PSV al in die richting en is tot afgrijzen van heel PSV bewaarheid. De blessure is ontstaan door pure pech.
    Eindhoven
  2. Nu de titel bijna binnen is: hoe gaan we ons dit PSV-team in de toekomst herinneren?
    PREMIUM

    Nu de titel bijna binnen is: hoe gaan we ons dit PSV-team in de toekomst herinneren?

    PSV is ook na zaterdagavond nog altijd in de race om het beste eredivisieteam ooit te worden. Het gaat de Eindhovenaren de komende weken allemaal om de landstitel, dat is logisch. Toch zei trainer Peter Bosz zaterdagavond ook dat het leuk is om onderweg of daarna nog wat records op te rapen, als dat mogelijk is. De topscorerstitel voor Luuk de Jong bijvoorbeeld. Of een puntenrecord. Of dat lukt, bepaalt mede hoe dit PSV straks herinnerd wordt. Hoe goed is dit PSV in de 68-jarige geschiedenis van de eredivisie?
    Eindhoven