Jong PSV heeft slechtste kunstgrasveld: 'Onder een aanvaardbaar niveau'

Jong PSV heeft slechtste kunstgrasveld: 'Onder een aanvaardbaar niveau'

23-10-2018 13:37
40

Het kunstgrasveld van Jong PSV op de Herdgang is het slechtste veld van de Keuken Kampioen Divisie. Dat blijkt uit de tussenstand van de veldencompetitie, bijgehouden door de spelersvakbond VVCS. 

Na elke uitwedstrijd geven aanvoerders van Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-teams een cijfer van één tot vijf aan het veld van de thuisspelende club. Na acht wedstrijden op het tweede niveau zijn er vijf velden die onder de maat presteren, zo meldt de VVCS. Het kunstgrasveld van Helmond Sport, FC Eindhoven, FC Den Bosch en RKC Waalwijk krijgen een 1,5 op een schaal van vijf. Het veld van Jong PSV krijgt zelfs een 1,3.

"Dat veel aanvoerders kunstgras verafschuwen is in de tussenstand duidelijk terug te zien", reageert VVCS-voorzitter Danny Hesp. "Vanaf plaats 16 worden de kunstgrasvelden onder een voor het betaald voetbal aanvaardbaar niveau beoordeeld. Een duidelijk signaal waar de clubs en KNVB niet de ogen voor mag sluiten."

Het veld van Go Ahead Eagles wordt het best beoordeeld, met een 4,5 uit vijf. FC Twente volgt met een uitstekende mat in de Grolsch Veste: de KKD-captains geven dat veld een 4,3. Ook Jong Ajax en NEC scoren goed.