KNVB past speelschema aan voor Ajax en PSV: 'Die verplichting hebben wij'

KNVB past speelschema aan voor Ajax en PSV: 'Die verplichting hebben wij'

23-10-2018 12:15
95

De KNVB komt Ajax en PSV tegemoet: de aanvangstijdstippen van zeven Eredivisie-wedstrijden zijn aangepast, zodat de Nederlandse clubs zich optimaal kunnen voorbereiden op de Champions League-wedstrijden. Dat meldt de voetbalbond dinsdag.

Op dinsdag 6 november speelt PSV tegen Tottenham Hotspur, terwijl het de zaterdagavond daarvoor pas om 20.45 uur speelt tegen Vitesse. Die wedstrijd is nu verplaatst naar zaterdagavond 18.30 uur. 7 november neemt Ajax het op tegen Benfica. De competitiewedstrijd tegen Willem II vangt zaterdagavond om 20.45 uur in plaats van 18.30 uur aan. De tijdstippen van PSV en Ajax zijn dus omgewisseld. 

Voor de wedstrijden van zaterdag 24 november gebeurt hetzelfde, maar dan in Ajax' voordeel. In verband met de Champions League speelt Ajax dan om 18.30 uur tegen NAC, terwijl PSV om 20.45 uur aftrapt tegen sc Heerenveen. De dinsdag erna speelt Ajax tegen AEK Athene, terwijl PSV het op woensdag opneemt tegen FC Barcelona. 

Tot slot speelt PSV op dinsdag 11 december tegen Inter, daarom is de competitiewedstrijd daarvoor tegen Excelsior verplaatst van zaterdag naar vrijdag. Fortuna Sittard - AZ bewandelt de omgekeerde weg. PEC Zwolle - Ajax wordt op de zaterdag een uur vervroegd: van 20.45 uur naar 19.45 uur. 

"Wij vinden dat we de verplichting hebben om de Nederlandse clubs zo veel als mogelijk de ruimte te geven om op Europees niveau optimaal te kunnen presteren", reageert Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB. "Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal en dus in het belang van alle Nederlandse clubs."