Stevige kritiek Van Hanegem weerlegd: 'Die jongens gaan aan de beurt komen'

Stevige kritiek Van Hanegem weerlegd: 'Die jongens gaan aan de beurt komen'

16-10-2018 07:38
35

Erwin van de Looi heeft de kritiek van Willem van Hanegem op zijn elftalbeleid bij Jong Oranje gepareerd. Het Feyenoord-icoon snapte niets van bepaalde keuzes van de trainer in het duel met Jong Letland, liet hij maandag weten.

Van Hanegem stoorde zich aan het feit dat er namen op het veld stonden die volgens hem de top niet zullen halen, zoals Richairo Zivkovic en Kevin Diks. Hij had liever gezien dat Jong Oranje met spelers voor de toekomst speelde. "Iedereen mag daar zijn mening over hebben", reageert Van de Looi in het Algemeen Dagblad. "Wij zijn bewust gefaseerd aan het verjongen."

"Volgens mij is het goed om in een elftal een aantal spelers te hebben die voor Jong Oranje-begrippen veel ervaring hebben", vervolgt Van de Looi. "Zoals Diks, Ramselaar en Zivkovic. Jongens die wat stevigheid in je ploeg brengen en anderen kunnen helpen. Je zag het in het verleden bij Ajax ook: met alleen de jongste spelers is het erg lastig."

Van Hanegem vond het onder meer gek dat Perr Schuurs (Ajax) en Donyell Malen (PSV) het met invalbeurten moeten doen. "We hebben echt wel in de gaten dat er goede jongens aankomen. Zij gaan aan de beurt komen, dat ziet iedereen", stelt Van de Looi. "We moeten ook niet doen alsof zij geen onderdeel uitmaken van deze ploeg. Ze maken nu al meters."