Jong PSV wint de mini-topper van jeugdig Jong Ajax

15 oktober 2018, 21:53

Jong PSV heeft maandagavond de mini-topper van Jong Ajax gewonnen. De Eindhovense beloften zegevierden met 2-1.  Jong Ajax trad aan met een flink gewijzigde ploeg. Maar liefst veertien spelers moest trainer Michael Reiziger missen als gevolg van de interlandperiode. Hij moest daarom een beroep doen op negen spelers die in 2000 of later zijn geboren. Zij deden niet onder voor Jong PSV, waar Dante Rigo de meest bekende basisspeler was.

Sterker nog: Jong Ajax nam het initiatief en kwam ook verdiend op voorsprong. PSV-doelman Mike van de Meulenhof blunderde op een afstandschot van Teun Bijleveld. De gelijkmaker volgde echter razendsnel, omdat keeper Dominik Kotarski Matthias Verreth in de zestien neerlegde. De sluitpost van Ajax mocht niet klagen dat hij geen rood kreeg, maar hij veroorzaakte wel een strafschop. Ramon Lundqvist verzilverde het buitenkansje.

De thuisploeg ging na de goal van Lundqvist beter voetballen. Verreth was met een schot op de paal het dichtste bij de voorsprong. Aan de andere kant maakte Van de Meulehof zijn fout bij de 0-1 goed door uitstekend te redden op een schot in de verre hoek van Vaclav Cerny. Even later was de doelman de Tsjech nog een keer de baas.

Jong PSV profiteerde in de tweede helft van de ruimte die Jong Ajax achterin weggaf. Verreth ontsnapte aan de aandacht en legde af op Joël Piroe, die mee naar voren was gekomen. Piroe kreeg op aangeven van Verreth net op tijd zijn voet tegen de bal: 2-1. Vanzelfsprekend gingen de Amsterdammers op zoek naar de gelijkmaker. Jong Ajax werd ook sterker en sterker. Dat resulteerde in goede kansen. Cerny verprutste zijn derde kans door de bal van dichtbij naast te schuiven. Het ontbrak Jurrien Timber en Mitchel Bakker vooral aan geluk. Zij schoten de bal op de lat. In de slotfase ebden de krachten van Jong Ajax weg en zag Jong PSV de overwinning niet meer in gevaar komen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen