Effectief Jong PSV wint van Jong Ajax

2 min

Onder toeziend oog van ruim 1900 bezoekers heeft Jong PSV met 2-1 gewonnen van Jong Ajax. De Ajacieden kwamen op voorsprong, maar de ploeg van Dennis Haar boog de achterstand via een penalty van Ramon Lundqvist en een doelpunt van Joël Piroe om: 2-1. Door de overwinning passeert Jong PSV Jong Ajax op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Improviseren
Beide selecties waren vanwege de interlandperiode behoorlijk uitgedund. Improviseren dus voor trainer Haar, die zag dat Jong PSV moeizaam van start ging. Jong Ajax kwam via aanvoerder Bijleveld na een dik kwartier spelen op voorsprong. De middenvelder verschalkte doelman Van de Meulenhof met een schot vanaf de zestienmeter. Gretig zocht Jong PSV vervolgens naar de gelijkmaker. En die kwam er: Verreth werd onderuitgehaald door Ajax-doelman Kotarski en Lundqvist benutte de toegekende strafschop: 1-1. Van de Meulenhof redde vervolgens een aantal keer fraai op doelpogingen van Ajax. Uit het niets maakte Verreth nog bijna de 2-1 vlak voor rust, maar zijn schot met links raakte de paal.

Voetbalsfeer op De Herdgang: 1900 toeschouwers bij Jong PSV - Jong Ajax Voetbalsfeer op De Herdgang: 1900 toeschouwers bij Jong PSV - Jong Ajax

Piroe laat Jong PSV zegevieren
Diezelfde Verreth was in het begin van de tweede helft wel goud waard. Met een mooi balletje zette hij Piroe vrij voor de keeper waarna de spits koelbloedig afrondde en Jong PSV op voorsprong zette. De bezoekers zochten daarna voortdurend de aanval, wat Jong PSV af en toe aan het wankelen bracht. Afstandsschoten van Timber en Bakker spatten uiteen op de lat en uitblinker Van de Meulenhof hield zijn ploeg met knappe reddingen op de been. Een groot slotoffensief van Jong Ajax bleef uit en na een counter uit het boekje werd het via Piroe zelfs nog bijna 3-1. Na een aantal hectische laatste minuten met overtredingen en opstootjes her en der, zat het duel erop. Drie punten voor Jong PSV, dat daarmee de goede lijn van de laatste weken doorzet.