Jong Ajax bijt zich in 'mini-topper' stuk op Jong PSV

Reacties

Jong PSV heeft drie punten overgehouden aan de 'mini-topper' tegen Jong Ajax. De bezoekers waren in Eindhoven weliswaar de beste en gevaarlijkste ploeg, maar de thuisploeg van trainer Dennis Haar (foto) ging er met de zege vandoor.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Zoals bekend wordt er in de Keuken Kampioen Divisie tijdens interlandperiodes ook dit seizoen 'gewoon' gevoetbald, iets waartegen vanuit veel clubs weerstand is. Onder meer Sparta Rotterdam gaf al meerdere keren aan te balen van het doorvoetballen tijdens interlandperiodes, terwijl FC Twente-keeper Joël Drommel zijn club verkoos boven Jong Oranje en daardoor zelfs voor één competitiewedstrijd werd geschorst.

Mede door alle onvrede wil de KNVB de huidige programmering heroverwegen, maar beide belofteploegen moesten het op sportcomplex De Herdgang maandagavond in ieder geval nog doen zonder alle (jeugd)internationals. Desondanks stonden er slechts twee debutanten aan de aftrap, allebei aan Amsterdamse zijde. Middenvelder Quinten Timber en de Amerikaanse rechtsback Sergino Dest (allebei zeventien jaar) maakten hun eerste opwachting in het betaald voetbal.

Jong Ajax was voor rust al de betere ploeg, wat resulteerde in de vroege 0-1. Teun Bijleveld profiteerde van een fout van keeper Mike van de Meulenhof. Ondanks het Amsterdamse overwicht stond het bij rust 1-1. Na een overtreding van Ajax-keeper Dominik Kotarski op Matthis Verreth benutte Ramon Pascal Lundqvist de toegekende penalty. De Zweed zorgde daarmee voor het Eindhovense hoogtepunt van de eerste helft, maar kort voor rust zorgde hij ook onbedoeld ook voor het dieptepunt. Hij moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Marlon Frey.

Counter
In het restant van de eerste helft ging Ajax vrolijk door met aanvallen. Verreth raakte nog wel de paal, maar PSV moest toch vooral in de verdediging. Na een schitterende pass van debutant Timber kon de Zuid-Afrikaanse aanvaller Leo Thetani niet scoren, terwijl Vaclav Cerny twee keer op Van de Meulenhof stuitte. Voor het missen van die kansen kreeg Jong Ajax kort na de pauze de rekening gepresenteerd: na een vlijmscherpe counter prikte spits Joël Piroe de 2-1 binnen.

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger probeerde de wedstrijd nog wel te doen kantelen. Zo bracht hij met Brian Brobbey en Kenneth Taylor (beiden zestien jaar) wederom twee debutanten, rondom de omzettingen kregen de bezoekers vervolgens ook nog genoeg kansen. Cerny schoof van dichtbij echter naast, waarna Thetani zijn schot gestopt zag worden door Van de Meulenhof en Timber én Mitchel Bakker de lat raakten. Zodoende bleef het bij 2-1, waardoor Jong PSV in de stand over regerend kampioen Jong Ajax heen wipt.