'Bergwijn en Dumfries uitzinnig'

'Bergwijn en Dumfries uitzinnig'
3 min

We zitten momenteel in de interlandperiode en dat betekent dat heel veel PSV’ers in actie komen of al zijn gekomen. Met welke media hebben spelers en trainers de afgelopen dagen gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? Je leest het in PSV in the Picture.

Circus Memphis
Volgens velen is Memphis degene die het nieuwe Oranje bij de hand moet nemen. De ex-aanvaller van PSV is ondanks zijn leeftijd van 24 jaar een van de meest ervaren spelers in de selectie van Ronald Koeman. Afgelopen zaterdag schitterde Memphis tegen Duitsland. Hij scoorde en opende niet zelden de trukendoos. In de media regende het complimenten en ook de speler van Olympique Lyon was tevreden. Hij sprak met Veronica Inside. “Ik zat er met fases goed in. Het is een fantastisch resultaat, daar mogen we blij mee zijn. Het maakt altijd iets extra’s los als je tegen hen (Duitsland, red.) speelt.


Dumfries: ‘Debuut uit het schriftje’

Na een ijzersterke seizoenstart bij PSV werd Denzel Dumfries beloond met een oproep voor Oranje. De rechtsback van PSV benutte de kans met verve en was een van de uitblinkers. Dumfries omschreef zijn wedstrijd als ‘een debuut uit het schriftje’, maar hij vertelde aan het Algemeen Dagblad dat zijn schriftje nog niet vol is geschreven. “Ik heb thuis een schriftje en daar heb ik jarenlang opgeschreven hoe mijn loopbaan als speler moet verlopen. Nee, dat heb ik aan niemand laten zien, maar het is er wel. En ook Oranje kwam daar in voor. Oranje is niet het eindpunt. Er zijn nog wel wat bladzijdes over om in te vullen waar ik naartoe wil.” Dumfries sprak met diezelfde krant uit dat het niveau erg hoog lag. “Het ging wel even wat sneller dan in de Eredivisie. Maar ik vond het prachtig. Mijn familie zat op de tribune, het is heel speciaal om dit samen mee te maken.”

https://twitter.com/OptaJohan/status/1051195044047261697


Bergwijn is Memphis en Wijnaldum dankbaar

Naast Dumfries debuteerde ook Steven Bergwijn in Oranje. De aanvaller van PSV deed ruim een uur mee tegen Duitsland. Hij speelde samen met zijn voormalig ploeggenoten Memphis en Georginio Wijnaldum. Het voelde als vertrouwd voor Stevie. “Toen ik bij PSV kwam, waren ze er al voor me en nu speel ik met ze samen. Dat is mooi. Ze gaven me mee dat ik net zo vrij moest spelen als ik bij PSV doe en dat heb ik gedaan”, vertelde hij aan Voetbal International. “

Chucky en Guti-shirt mateloos populair in Mexico
Hirving Lozano en Érick Gutiérrez zijn als voetballers natuurlijk razend populair in Eindhoven en Mexico, maar sinds kort heeft het duo ook een eigen T-shirt. Toen Guti in zijn debuutwedstrijd tegen ADO Den Haag een meesterlijke pass verstuurde waaruit Lozano scoorde, vierde het tweetal het doelpunt op een Dragon Ball Z-achtige manier. Vormgeefster Laura Zonnenberg haalde er inspiratie uit en ontwikkelde het shirt.

https://twitter.com/ED_Regio/status/1051461887773167616