Van der Vaart lyrisch over Oranje-debutant: Ben erg van hem gecharmeerd

Van der Vaart lyrisch over Oranje-debutant: "Ben erg van hem gecharmeerd"

14-10-2018 13:45
48

Rafael van der Vaart nam na afloop van Nederland - Duitsland afscheid van het Nederlands elftal en het Nederlandse publiek. De voormalig international zag 'zijn opvolgers' met 3-0 winnen van de Duitsers en beleefde een topavond. 

Emile van de Sande
AMSTERDAM

"Mooier dan dit had het niet gekund, zeker met dit resultaat", zegt Van der Vaart tegen VoetbalPrimeur. "Vooraf ben je toch bang dat die Duitsers met 0-3 winnen, dan zit er na afloop niemand meer op de tribunes. Maar dit was geweldig. Ik heb mooie beelden gezien, mooie cadeaus gekregen, trainers en familie waren aanwezig."

"Ik ben supertrots op de jongens", zegt Van der Vaart over de 3-0 zege van Oranje. "We lopen vaak te zeiken op Oranje, dat hoort een beetje bij ons land, maar dit was gewoon prima. Tuurlijk hadden de Duitsers veel kansen, maar we hebben gewoon goed gespeeld. Een beetje countervoetbal was het, eigenlijk op zijn Duits. Dat smaakt ook altijd lekker."

Bij het Nederlands elftal debuteerden Denzel Dumfries, Steven Bergwijn én Arnaut Groeneveld. "Leuk om te zien dat er zoveel 'onbekende' talenten opstaan. Die jongen die in Brugge speelt (Groeneveld, red.), ik had er nog nooit van gehoord, maar hij staat er opeens."

"Dumfries begon op de rechterkant een beetje nerveus, maar heeft uiteindelijk een uitstekende wedstrijd gespeeld. En van Bergwijn ben ik erg gecharmeerd. Spelers zoals hij en bijvoorbeeld ook Memphis beslissen een wedstrijd voor je, ze hebben een geweldige actie in huis. Daarvoor kom je naar het stadion. Supergaaf", aldus Raf